• Ebéd
  • 4.8.2023

Vegán padlizsán milánói módra

vegan aubergine.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 300 g padlizsán (1 nagy vagy 2 kicsi)
  • 1 kanál finom só
  • 75 g fehér finomliszt
  • 1 csipet finom só
  • 1 csipet bors
  • 75 g cukrozatlan szójatej
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 20 g malátaélesztő
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma
  • Egy kis olívaolaj
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 80 g mosott és megszárított rukkola
  • Egy kis olívaolaj
  • 1 csepp balzsamecet
  • 1 csipet tengeri só
  • 2 evőkanál pirított fenyőmag

Mossa meg a padlizsánokat, és távolítsa el a szárukat. Vágja hosszában 0,5 cm vastag csíkokra. Szórja meg mindkét oldalát sóval, és hagyja pihenni 1 órán át.

Öblítse le a padlizsáncsíkokat bő vízzel, és papírtörlővel törölje szárazra.

Tegye a lisztet, a sót és a borsot egy sekély tálba, és keverje jól össze. Öntse a szójatejet egy másik mély tálba. Tegye a zsemlemorzsát, a malátaélesztőt és a fokhagymát egy másik edénybe, és keverje össze.

A padlizsánszeleteket egyenként forgassa meg lisztben, majd mártsa tejbe, végül a zsemlemorzsába. Nyomkodja a zsemlemorzsát a szeletekre.

Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.

A bepanírozott padlizsánszeleteket kis lángon, olívaolajjal meglocsolva mindkét oldalukon 5 percig süsse. Aranybarnára kell sülniük.

Tálalja olívaolajjal, balzsamecettel és tengeri sóval ízesített rukkolával. Szórja meg fenyőmaggal, és paradicsomszósszal tálalja.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent