• Ebéd
  • 4.8.2023

Vegán köfte

vegan kofta.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 150 g finomszerkezetű szójafehérje
  • 450 ml víz
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 kanál őrölt paprika
  • 0,5 teáskanál chili fűszerkeverék
  • 1 csipet fahéj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 15 g finomra vágott friss petrezselyem
  • 135 g csicseriborsó liszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • Egy kis olívaolaj

Mártás:

  • 140 g uborka (kb. 0,5 uborka)
  • 120 g szójatejes joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál apróra vágott friss mentalevél

Tegye a szójafehérjét, a vizet, a sót, a köményt, a koriandert, a paprikát, a chiliport és a fahéjat egy edénybe. Kis lángon pirítsa 10 percig, amíg a víz teljesen elpárolog. Rendszeresen kevergesse. Hagyja kihűlni.

Tegye az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a csicseriborsólisztet egy tálba. Adja hozzá a pirított szójafehérjét. Öntse hozzá a szójaszószt, és keverje össze. Takarja le egy tiszta ruhával, és pihentesse 10 percig.

Hámozza meg az uborkát. Távolítsa el a magokat, és reszelje le. Tegye egy tiszta konyharuhába, és nyomja ki belőle a lehető legtöbb vizet.

Tegye a reszelt uborkát egy tálba, és keverje össze a szójatejes joghurttal, a fokhagyma gerezddel, a mentával és a sóval. Tegye félre hűvös helyre.

A kezével formázzon köfte golyókat, és húzza a nyársakra. Személyenként 2 darabbal számolhat.

Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.

Süsse a köftéket 4 darabonként olívaolajban közepes lángon, amíg minden oldalról aranybarnára sülnek.

Tálalja a köftéket az uborkaszósszal. Tálalja tabbouleh salátával, citromos körözöttel és török kenyérrel.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent