• Desszert
  • 15.3.2022

Túrós pite eperöntettel

Túrós pite eperöntettel.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
50 perc

Összetevők

A tésztához:

  • 150 g liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 60 g vaj
  • 4-5 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 600 g zsíros tehén túró
  • 200 g tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

  • 40 dkg eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • ½ citrom frissen facsart leve
  • 1 dl víz

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a hideg vajjal, sóval, a cukorral és annyi vízzel, amitől összeáll. 

Fél órára behűtjük. 

Ezután, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kibélelünk vele egy piteformát és 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.

A töltelékhez a túrót villával összetörjük és simára keverjük a tejföllel, a porcukorral, a tojássárgájával és a citrom frissen reszelt héjával. 

A lehűtött tésztára kenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. 

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Az eperöntet hozzávalóit az Ultrablend Cookba tesszük és COMPOTE funkcióval elkészítjük. 

A sütemény mellé kínáljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent