• Ebéd
  • 29.8.2025

Töltött seitan sült - Tefal Ingenio

Plněná seitan pečeně.jpg
Počet osob
Adagok száma
12
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
60 perc
Főzési idő
Főzési idő
75 perc

Összetevők

  • 600 g T45 liszt
  • 100 g hajdinaliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagymás búzadara
  • 1 teáskanál hagymás búzadara
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál szárított fűszerkeverék
  • 35 cl víz
  • 4 cl olívaolaj
  • 50 g paradicsompüré
  • 3 cl almaecet
  • 3 cl szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 szár zeller, apró kockákra vágva
  • 450 g gomba, kockára vágva
  • 4 evőkanál víz (nem kötelező)
  • 50 g dió, apróra vágva
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
  • Só és bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 50 g lágy vaj
  • 10 cl száraz fehérbor
  • 30 cl zöldség alaplé
  • 3 evőkanál dióolaj

1. LÉPÉS: Ezt a receptet érdemes előző este elkészíteni, és egy éjszakán át pihentetni.

2. LÉPÉS: A tészta elkészítéséhez: keverjük össze a búzalisztet, a hajdinalisztet, a sót, a borsot és a fűszereket egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a vizet, az olajat, a paradicsompürét, az ecetet és a szójaszószt.

3. LÉPÉS: Öntsük a folyadékokat a lisztekhez, és keverjük össze, hogy tésztát kapjunk (mint a kenyértészta). Ennek elkészítéshez használhatunk keverőt. Tartsuk a tésztát hűvös helyen, amíg elkészítjük a tölteléket.

4. LÉPÉS: A töltelék elkészítéséhez melegítsük fel a lábast az olívaolajjal. Adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a zellert, majd vegyük lejjebb a hőfokot. Hagyjuk párolódni 5–6 percig. Adjuk hozzá a gombát, és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük jól össze, és főzzük lefedve 10 percig. Ha a gomba nem enged elég vizet, adjunk hozzá még egy kis vizet.

5. LÉPÉS: Amikor a gomba megfőtt, öntsük a keveréket egy tálba, és adjuk hozzá a diót és a petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint.

6. LÉPÉS: A pecsenyelé összeállításához töltsük meg a lábast vízzel, és forraljuk fel.

7. LÉPÉS: Tegyük a seitan tésztát sütőpapírra, és tekerjük ki kb. 2 cm vastag téglalap alakúra. Tegyük a tölteléket a közepére, majd tekerjük fel a tésztát (a sütőpapír segítségével), hogy a tölteléket körbevegye, és sültet formázzon.

8. LÉPÉS: Tegyük a sültet a lábasba, fedjük le, és hagyjuk párolódni 40 percig.

9. LÉPÉS: Amikor megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, mielőtt egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

10. LÉPÉS: Másnap távolítsuk el a zsineget, a fóliát és a sütőpapírt a sültről. Melegítsük fel a lábast az olajjal és a vajjal. Amikor a vaj már diónyi, pirítsuk meg a sültet. Öntsük hozzá a fehérbort, és redukáljuk a hőfokot. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és főzzük addig, amíg mártást kapunk. Ízlés szerint dióolajjal fejezzük be.

11. LÉPÉS: A sültet felszeleteljük, és a mártással együtt azonnal tálaljuk. Élvezzük a finom ízeket.

TIP Tálaljuk a sültet párolt burgonyával.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent