1. LÉPÉS: Ezt a receptet érdemes előző este elkészíteni, és egy éjszakán át pihentetni.
2. LÉPÉS: A tészta elkészítéséhez: keverjük össze a búzalisztet, a hajdinalisztet, a sót, a borsot és a fűszereket egy tálban. Egy másik tálban keverjük össze a vizet, az olajat, a paradicsompürét, az ecetet és a szójaszószt.
3. LÉPÉS: Öntsük a folyadékokat a lisztekhez, és keverjük össze, hogy tésztát kapjunk (mint a kenyértészta). Ennek elkészítéshez használhatunk keverőt. Tartsuk a tésztát hűvös helyen, amíg elkészítjük a tölteléket.
4. LÉPÉS: A töltelék elkészítéséhez melegítsük fel a lábast az olívaolajjal. Adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát és a zellert, majd vegyük lejjebb a hőfokot. Hagyjuk párolódni 5–6 percig. Adjuk hozzá a gombát, és fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük jól össze, és főzzük lefedve 10 percig. Ha a gomba nem enged elég vizet, adjunk hozzá még egy kis vizet.
5. LÉPÉS: Amikor a gomba megfőtt, öntsük a keveréket egy tálba, és adjuk hozzá a diót és a petrezselymet. Fűszerezzük ízlés szerint.
6. LÉPÉS: A pecsenyelé összeállításához töltsük meg a lábast vízzel, és forraljuk fel.
7. LÉPÉS: Tegyük a seitan tésztát sütőpapírra, és tekerjük ki kb. 2 cm vastag téglalap alakúra. Tegyük a tölteléket a közepére, majd tekerjük fel a tésztát (a sütőpapír segítségével), hogy a tölteléket körbevegye, és sültet formázzon.
8. LÉPÉS: Tegyük a sültet a lábasba, fedjük le, és hagyjuk párolódni 40 percig.
9. LÉPÉS: Amikor megsült, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, mielőtt egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
10. LÉPÉS: Másnap távolítsuk el a zsineget, a fóliát és a sütőpapírt a sültről. Melegítsük fel a lábast az olajjal és a vajjal. Amikor a vaj már diónyi, pirítsuk meg a sültet. Öntsük hozzá a fehérbort, és redukáljuk a hőfokot. Adjuk hozzá a zöldségalaplevet, és főzzük addig, amíg mártást kapunk. Ízlés szerint dióolajjal fejezzük be.
11. LÉPÉS: A sültet felszeleteljük, és a mártással együtt azonnal tálaljuk. Élvezzük a finom ízeket.
TIP Tálaljuk a sültet párolt burgonyával.
Ajánlott termékek