1. LÉPÉS: Vágjuk le a paprikák tetejét, és távolítsuk el a magokat. Tegyük őket egy méretének megfelelő tepsibe, és fűszerezzük a belsejét sóval és borssal.
2. LÉPÉS: Egy tálban keverjük össze a darált húst, a rizst, a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a paradicsompürét, a fűszereket és az olajat. Ízlés szerint fűszerezzük.
3. LÉPÉS: Osszuk el a tölteléket a paprikák között anélkül, hogy túltöltenénk őket (a rizs térfogata a sütés során megnő).
4. LÉPÉS: Öntsünk forró vizet mindegyik paprikára, majd öntsük le a felesleges vizet a tepsibe.
5. LÉPÉS: A levágott tetejét tegyük vissza a paprikára.
6. LÉPÉS: Tegyük a sütőedényt a készülék edényébe. Indítsuk el a sütési folyamatot.
7. LÉPÉS: Tegyük a sült paprikát egy tányérra, és azonnal tálaljuk.
TIPP: A paprikát kivájt cukkinivel, hagymával vagy padlizsánnal is helyettesíthetjük. Minden zöldség esetében állítsuk be a sütési időt annak megfelelően.