• Reggeli
  • 8.4.2024

Töltött focaccia

Plněná focaccia.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
25 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 25 cl meleg víz 
  • 1 tasak szárított sütőélesztő (5 g)
  • 380 g sütőliszt 
  • 1 teáskanál porcukor (6 g)
  • 1 teáskanál só (5 g)
  • 2 evőkanál olívaolaj (22 g)
  • 100 g articsókakrém
  • 1 fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 75 g spenót
  • 30 g parmezán reszelék
  • 30 g pancetta, szeletelve
  • Só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Néhány ág friss rozmaring
  • Néhány szál friss kakukkfű
  • Tengeri só

1. LÉPÉS: Készítse el a focaccia tésztát: keverje össze a vizet és az élesztőt egy tálban. Hagyja állni 5 percig, hogy az élesztő felfusson.

2. LÉPÉS: Öntse a liszt, a cukor, a só, az olívaolaj és a víz/élesztő keverékét egy dagasztókaros robotgép táljába. Dagassza közepes sebességen 5 percig. Folytassa a dagasztást nagyobb sebességgel 5 percig. Vegye ki a kampót, és fedje le a tálat nedves konyharuhával vagy fóliával. Hagyja 1-2 órán át állni. A tésztának kétszeresére kell nőnie.

3. LÉPÉS: Közben készítse el a tölteléket. Öntse az articsókakrémet, a meghámozott fokhagymát, az édesköménymagot és az olívaolaj felét egy kisebb turmixgépbe. Keverje addig, amíg sima krémet nem kap. Fűszerezze, és tegye félre a hűtőszekrénybe.

4. LÉPÉS: Melegítsen fel egy serpenyőt, és adja hozzá a maradék olívaolajat. Adja hozzá a spenótot, és sózza meg. Keverje össze és fedje le. Hagyja párolódni 2–3 percig. Tegye a főtt spenótot egy tányérra, és tegye félre a hűtőszekrénybe.

5. LÉPÉS: Amikor a tészta a duplájára nőtt, tegye egy jól lisztezett munkafelületre, és ossza ketté. Formázzon két egyenletes golyót, és fedje le egy tiszta, nedves konyharuhával. Hagyja állni 15 percig.

6. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 210°C-ra.

7. LÉPÉS: Lisztezett munkafelületen az ujjaival nyújtsa ki az első tésztagolyót, ügyelve arra, hogy a közepétől kifelé haladjon, hogy a tészta kerek maradjon, ugyanakkor a légbuborékok eltűnjenek. Tegye a 30 cm-es Ingenio serpenyőbe. A tésztát kenje meg a főtt spenóttal, mint egy pizzánál, 2 cm-es peremet hagyva. Adja hozzá az articsókakrémet, és kenje a spenótra. Tegye rá a parmezánforgácsot. Fejezze be pancetta szeletekkel.

8. LÉPÉS: A második tésztadarabot az elsőhöz hasonlóan nyújtsa ki, majd tegye a töltelékek tetejére, hogy teljesen befedje azokat (a tészta széleit nem kell megnedvesíteni, hogy összeforrjon). Egy kis edényben készítsen egy keveréket félig vízből és félig olívaolajból. Nedvesítse meg az ujjaival a keveréket, és enyhén nyomja a tésztába, hogy kis mélyedéseket formázzon. Végül fejezze be a rozmaringgal, a kakukkfűvel és a fleur de sel-lel.

9. LÉPÉS: Tegye a focacciát a forró sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Öntsön egy kis pohár vizet a csepegtetőedénybe, hogy gőz keletkezzen. Hagyja főlni 25 percen át.

10. LÉPÉS: Amikor a focaccia kezd kilépni a sütőformából, és még forró, kenje meg a felületét olívaolajjal. Hagyja kihűlni, majd fogyaszthatja is. Jó étvágyat kívánunk.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent