Tiramisu pohárkrém - Masterchef Grande QB813 recept
2 (1x)
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
720 perc
Összetevők
3 csésze erős kávé
3 tojás
1 csomag babapiskóta
75 g porcukor
1 evőkanál Amaretto
250 g mascarpone
Egy kevés cukrozatlan kakaópor
Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A rozsdamentes acél tálban a habverő segítségével a legnagyobb fokozaton keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral 2 percig, amíg a keverék kifehéredik. Adjuk hozzá a mascarponét, és a legmagasabb fokozaton habosítsuk további 2 percen át. Öntsük a krémet egy tálba, majd tegyük félre. Mossuk el és szárítsuk meg a rozsdamentes acél tálat illetve a habverőt. Öntsük a tojásfejérjét a rozsdamentes acél tálba, és illesszük vissza a habverőt. Készítsünk kemény tojáshabot, 30 másodpercen át forgassuk 6-os fokozaton, adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot, majd a legmagasabb fokozaton verjük további másfél percig. Spatula segítségével óvatosan forgassuk össze a felvert tojáshabot a mascarpone krémmel.
Összeállítás:
Keverjük össze az evőkanálnyi Amarettot az erős kávéval. Áztassunk néhány piskótát a kávéba, majd helyezzük az üvegpohár aljára első rétegként. Kenjünk rá egy réteg krémet, majd illesszünk rá egy újabb réteg áztatott piskótát. Ismételjük, amíg az üvegpohár megtelik, és fejezzük be egy krémréteggel. Szórjuk meg kakaóporral, és tegyük az üvegpoharakat hűtőbe legalább 12 órára.
Tipp: A kávét helyettesítsük gyümölcslével, és egészítsük ki friss gyümölccsel egy könnyű desszerthez.
* A túlzott alkoholfogyasztás súlyos egészségkárosodást okozhat – igyunk felelősséggel
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.