1. LÉPÉS: A mártás elkészítéséhez tegyük az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe. Turmixoljuk addig, amíg az összes hozzávalót finomra nem aprítjuk, majd tegyük félre egy tálba.
2. LÉPÉS: Készítsük el a pácot: egy tálban keverjük össze a joghurtot és a többi hozzávalót, amíg sima nem lesz, és az összes hozzávaló egyenletesen eloszlik. Keverjük össze a 3 cm-es kockákra vágott csirkét a páccal, és fedjük le. Hagyjuk a csirkét legalább 2 órán át vagy egy éjszakán át pácolódni.
3. LÉPÉS: Fűzzünk fel minden nyársra 4 csirkedarabot, és tegyük félre. Melegítsünk fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. A serpenyőt enyhén kiolajozzuk, és a nyársakat mindkét oldalukon 3-4 percig grillezzük, minden egyes fordítás között lefedve a serpenyőt. Tálalásig tartsuk melegen.
4. LÉPÉS: A köményes és kurkumás rizs elkészítéséhez: melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük 3-4 percig, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a köménymagot és a kurkumát, és főzzük 1 percig. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze a fűszereket, amíg minden szemet beborít. Adjuk hozzá a vizet és a sót, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőfokot minimálisra, fedjük le, és hagyjuk főni 15 percig. Vegyük le a rizst a tűzről, és hagyjuk lefedve további 10 percig főni. Villával szedjük le a rizst.
5. LÉPÉS: Tálaljuk a rizst a nyársakkal, és kanalazzuk rá a mártást.
TIP: Tálalhatjuk görög joghurttal keverve, egy kis fűszeres mártással is.
Ajánlott termékek