A kezével morzsolja a tempeh-t nagyon apró darabokra (körülbelül fenyőmag méretűre).
Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítse fel a serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált.
Pirítsa meg a tempeh-t egy csepp olívaolajon közepes lángon. Pirítsa 2 percig kevergetés nélkül, hogy a darabok megbarnuljanak, majd keverje meg, és süsse tovább 12-14 percig, rendszeresen kevergetve, amíg a darabok egyenletesen megbarnulnak és ropogósra sülnek. Fűszerezze sóval.
Amikor a tempeh kihűlt, tegye át egy edénybe. Adja hozzá a szójaszószt és a lime levét, és keverje össze, hogy a tempeh-ét bevonja a keverék. Tegye félre.
Készítse el az avokádókrémet: turmixolja simára és krémesre az avokádóhúst, a joghurtot, az apróra vágott fokhagymát, a lime levét, a köményt, a friss koriandert, a sót és a borsot. Ízlés szerint fűszerezze, szükség szerint adjon hozzá még lime-levet vagy sót és borsot.
Melegítse fel a tacókat.
Formázza meg őket. Minden darabra kenjen egy púpozott adag krémet, és kenje el. Töltse meg tempeh-vel, kockára vágott paprikával és savanyított hagymával. Minden taco-t szórjon meg egy kis korianderrel. Tálalja a tacókat lime szeletekkel.