1. LÉPÉS: A pitetészta elkészítéséhez öntsük a lisztet, a porcukrot és a vajat egy tálba. Kézzel keverjünk össze mindent morzsalékos állagúvá. Adjuk hozzá a tojást, és keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk. Tegyük a tésztát fóliába, és pihentessük a hűtőben legalább 2 órán át (ideális esetben elkészíthetjük a tésztát előző nap).
2. LÉPÉS: Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
3. LÉPÉS: A tésztát közvetlenül a sütőedénybe helyezhetjük: miután a tésztát koronggá nyújtottuk, amely valamivel nagyobb, mint a sütőedény átmérője, tegyük a tésztát a sütőedénybe. A művelet megkönnyítése érdekében tekerjük a tésztát a sodrófa köré (hogy könnyebben mozogjon a tészta), majd tekerjük ki a tésztát a sütőedényben. Villával szurkáljuk meg a tészta alját. Vágjuk le a felesleges tésztát, és tegyük félre a hűtőszekrénybe.
4. LÉPÉS: Közben készítsük el a sütőtökös alapot: egy tálban keverjük simára az összes hozzávalót. Öntsük ezt a keveréket a kinyújtott tésztára.
5. LÉPÉS: Egy kis késsel távolítsuk el a felesleges tésztát 1 cm-rel a készülék szintje felett. A maradék tésztát felhasználhatjuk a pite díszítésére.
6. LÉPÉS: Süssük a sütőben 35 percig.
7. LÉPÉS: Ha megsült, hagyjuk kihűlni a pitét. Élvezzük a finom ízeket.
TIP: A sütőtökös pite egy ikonikus amerikai desszert, amely különösen a hálaadáskor népszerű. A recept elkészíthető házi sütőtökpürével vagy vásárolhatunk konzerv sütőtökpürét. Ezt a pitét tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Ajánlott termékek