• Ebéd
  • 26.7.2022

Sült padlizsán fűszeres paradicsomszósszal

02 Sült padlizsán fűszeres paradicsomszósszal.jpg
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőknál olíva olaj
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

A paradicsomszószhoz:

  • 40 dkg paradicsom konzerv
  • ½ citrom frissen reszelt héja
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 2 gerezd fpkhagyma
  • 1/2 teáskanál só
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 ár rozmaring

A padlizsánokat ketté vágjuk, majd húsukat átlósan bevagdossuk, ügyelve, hogy a héját ne vágjuk át.

Egy tálkában összekeverjük a chiliszószt a többi hozzávalóval és a mázzal bekenjük a padlizsánok vágott felületét.

Air fryerben 25 perc alatt puhára és aranybarnára sütjük.

A paradicsomszószhoz az Ultrablend táljába tesszük a paradicsom konzervet, a citrom héját és levét, a fokhagymát, a sót és a borsot, és a rozmaringt.

Hot sauce funkcióval elkészítjük.

Tálaláskor a padlizsánokat tányérra tesszük, meglocsoljuk paradicsom szósszal és pirított fenyőmaggal díszítjük.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent