• Snack
  • 3.10.2025

Sült camembert áfonyával - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Pečený camembert s brusinkami.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1 camembert
  • 2 evőkanál aszalt áfonya
  • 2 evőkanál apróra vágott pekándió
  • 2 evőkanál apróra vágott kesudió
  • 1 teáskanál olasz fűszerek
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • Tálaláshoz pirítós

1. LÉPÉS: Vegyük ki a camembertet és távolítsuk el a műanyag vagy papír csomagolást.

2. LÉPÉS: Ha a camambert doboza valódi, kezeletlen fából készült, akkor a készülékbe helyezve (fedél nélkül) ebben is elkészíthető a camembert. Ellenkező esetben használjunk a készülék méretéhez igazodó kis edényt.

3. LÉPÉS: Egy késsel készítsünk kereszt alakú mélyedést a camembert tetején, hogy könnyebben megsüljön.

4. LÉPÉS: Tegyük a camembertet a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.

5. LÉPÉS: Amíg a camembert sül, készítsük el a feltéthez szükséges keveréket: egy tálban keverjük össze az áfonyát, a pekándiót, a kesudiót, az olasz fűszereket és az apróra vágott metélőhagymát.

6. LÉPÉS: Pirítsuk meg a kenyeret.

7. LÉPÉS: Ha a camembert megsült, óvatosan vegyük ki a készülékből. A meleg camambertet csepegtessük le mézzel és olívaolajjal, majd a tetejére tőzegáfonya, diófélék és fűszernövények keverékét tesszük. Adjunk hozzá egy szál rozmaringot.

8. LÉPÉS: Az így feldíszített camambertet azonnal tálaljuk pirított kenyérrel, amelyet az elkészített keverékbe mártogathatunk.

TIPP: Legyünk nagyon óvatosak forró camembert kezelésekor. Ha a camembert elegánsan szeretnénk tálalni, akkor közvetlenül a fadobozában is felszolgálhatjuk, ha az alkalmas a sütésre.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent