1. LÉPÉS: Vegyük ki a camembertet és távolítsuk el a műanyag vagy papír csomagolást.
2. LÉPÉS: Ha a camambert doboza valódi, kezeletlen fából készült, akkor a készülékbe helyezve (fedél nélkül) ebben is elkészíthető a camembert. Ellenkező esetben használjunk a készülék méretéhez igazodó kis edényt.
3. LÉPÉS: Egy késsel készítsünk kereszt alakú mélyedést a camembert tetején, hogy könnyebben megsüljön.
4. LÉPÉS: Tegyük a camembertet a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
5. LÉPÉS: Amíg a camembert sül, készítsük el a feltéthez szükséges keveréket: egy tálban keverjük össze az áfonyát, a pekándiót, a kesudiót, az olasz fűszereket és az apróra vágott metélőhagymát.
6. LÉPÉS: Pirítsuk meg a kenyeret.
7. LÉPÉS: Ha a camembert megsült, óvatosan vegyük ki a készülékből. A meleg camambertet csepegtessük le mézzel és olívaolajjal, majd a tetejére tőzegáfonya, diófélék és fűszernövények keverékét tesszük. Adjunk hozzá egy szál rozmaringot.
8. LÉPÉS: Az így feldíszített camambertet azonnal tálaljuk pirított kenyérrel, amelyet az elkészített keverékbe mártogathatunk.
TIPP: Legyünk nagyon óvatosak forró camembert kezelésekor. Ha a camembert elegánsan szeretnénk tálalni, akkor közvetlenül a fadobozában is felszolgálhatjuk, ha az alkalmas a sütésre.