1. LÉPÉS: Mossa meg a spenótot, távolítsa el a sérült szárakat és leveleket. Mossa ki alaposan többször ecetes vízben, és szárítsa ki.
2. LÉPÉS: Melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsa meg az apróra vágott hagymát körülbelül 3 percig, amíg üveges lesz, de ne hagyja megbarnulni.
3. LÉPÉS: Adja hozzá a spenótot, és kis lángon párolja addig, amíg a spenót meg nem puhul, és vizet nem enged.
4. LÉPÉS: Csöpögtesse le a spenótot, és szűrje le a felesleges folyadékot, majd hagyja kihűlni.
5. LÉPÉS: Egy tálban morzsolja szét a feta sajtot, majd adja hozzá a spenótot és az apróra vágott fűszernövényeket. Keverje jól össze, majd adja hozzá a tojást. Ízlés szerint sózza és borsozza. Ossza a keveréket 4 egyenlő adagra.
6. LÉPÉS: Egy tiszta munkafelületen tekerjen ki egy lap filo tésztát, és kenje meg az egészet olvasztott vajjal. Tegyen rá egy második lapot, és kenje meg újra.
7. LÉPÉS: Tegye a töltelék egy részét a lap közepére, az Önhöz legközelebb eső oldalra. Hajtsa a két sarkot az oldalán a közepére, a töltelék fölé, majd óvatosan tekerje az egészet hengerré. Kenje meg a tekercset olvasztott vajjal, és szórja meg szezámmaggal. Ugyanígy készítse el a maradék 3 tekercset.
8. LÉPÉS: Melegítsen fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Adja hozzá az olívaolajat, és pirítsa a spenótos tekercseket 7 percig. Minden oldalát süsse meg.
9. LÉPÉS: Amikor megsült, tegye át a tekercseket egy tányérra, és fogyassza forrón.
TIP: Ez a főétel tökéletesen illik a cherry paradicsommal és bazsalikom krémmel díszített rukkola salátához. Vigyázzon a fűszerezéssel: ha a feta különösen sós, csökkentse a só mennyiségét.
Ajánlott termékek