1. LÉPÉS: Egy nagy tálban keverje össze a 2 evőkanál olívaolajat, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Ízlés szerint sózza és borsozza. Adja a felkockázott húst a páchoz, és forgassa bele, hogy jól bevonja. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőben legalább 2 óráig, ideális esetben egy éjszakán át.
2. LÉPÉS: Tegye a 2 rostélyt az OptiGrill készülékbe, és állítsa a készüléket 180°-ra. Állítsa az oldalsó termosztátot a 4. pozícióba.
3. LÉPÉS: Amíg a grill felforrósodik, fűzze a pácolt húsdarabokat az előre beáztatott fanyársakra.
4. LÉPÉS: Amikor az OptiGrill felmelegedett, tegye a nyársakat a grillre. Süsse mindkét oldalon körülbelül 4-6 percig, vagy amíg a hús jól átsül és kívülről aranyszínű lesz. A főzési idő a hús vastagságától és az Ön preferenciájától függően változhat.
5. LÉPÉS: Kenje meg a pita kenyereket 2 evőkanál olívaolajjal, majd helyezze a grill másik oldalára és melegítse fel.
6. LÉPÉS: Vegye le a souvlakit a grillről, és tálalás előtt néhány percig pihentesse. Tálalja a souvlakit meleg pitában, tzatzikivel, paradicsommal és lilahagymával díszítve. Adjon hozzá egy kis sült krumplit is a pitába. Görög salátával, tzatzikivel és sült krumplival is tálalhatja így még teljesebb ételt kaphat.
Ajánlott termékek