• Reggeli
  • 1.7.2024

Sajtos fokhagymás kenyér - Tefal Cook4Me+ multifunkciós elektromos kukta

Sýrovo-česnekový chléb.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
22 perc

Összetevők

  • 150 g meleg víz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 tasak szárított sütőélesztő (4,6 g)
  • 250 g sima fehér liszt
  • 40 g olívaolaj
  • 5 g finom só
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 20 g reszelt parmezán
  • 1 teáskanál tengeri só

1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez az Extra Crisp fedő szükséges. Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Futtassa fel a vizet a cukorral és az élesztővel egy tálban. Hagyja állni 5 percig.

3. LÉPÉS: Öntse a lisztet, a víz-élesztő keveréket, 20 g olajat, a fokhagymagerezdeket, a petrezselymet és a sót egy tálba. Dagassza 3 percig.

4. LÉPÉS: A tésztának ragadósnak kell lennie. Fedje le, és hagyja kelni 1 óra 30 percig szobahőmérsékleten.

5. LÉPÉS: Hajtogassa át 8-szor. Készítsen kis, egyenként 45 g-os golyókat. Tegye egy olajozott tálba. Hagyja kelni 1 órán át.

6. LÉPÉS: A golyókat szórja meg a másik fokhagymagerezddel, a parmezánnal, 20 g olajjal és sóval.

7. LÉPÉS: Kapcsolja ki a Cookeót, és tegye fel az Extra Crisp fedőt. Állítsa be a Kézi programot 200 °C-ra, 22 percre.

8. LÉPÉS: Vegye ki a formából, és hagyja kihűlni egy rácson.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent