Áztassuk a shiitake gombát egy tál meleg vízben 15 percig.
Vágjuk apróra a fehérhagymát.
Reszeljük le a sárgarépát.
Karikázzuk fel az újhagymát vagy a zöldhagymát.
Tegyük a darált marhahúst egy tálba.
Adjunk hozzá az apróra vágott hagymát, a reszelt sárgarépát, az újhagymát vagy a zöldhagymát. Fűszerezzük borssal. Adjunk hozzá pici sót.
A rehidratált shiitake gombát tegyük egy szitába, csepegtessük le, és öblítsük le tiszta víz alatt.
Nyomkodjuk ki a vizet belőle a kezünk között, vágjuk durvára, és tegyük a tálba. Jól keverjük össze.
Helyezzük a tészta kockákat a tekercsekhez a munkafelületre.
A széleket kenjük meg tojásfehérjével.
Helyezzünk egy szelet cheddar sajtot minden tésztalap közepére.
Helyezzünk mindegyik közepébe 1 evőkanál tölteléket. Hajtsuk az oldalát a közepe felé. Hajtsuk a tészta szélét a töltelék fölé, és tekerjük szivar alakúra, kissé húzzuk össze, majd nyújtsuk meg. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tojásfehérjét, hogy jobban tapadjon.
Helyezzük a tekercseket keményítővel megszórt vágódeszkára.
Ismételjük ezt addig, amíg az összes tölteléket el nem használjuk. Félretesszük.
Az édes-savanyú mártás elkészítéséhez:
Keverjük össze a keményítőt, a ketchupot, a vizet, a étkezési ecetet, a cukrot és a szójaszószt egy serpenyőben.
Forraljuk fel a mártást, és időnként megkeverve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni.
Kenjük meg a tavaszi tekercseket egy kevés semleges olajjal.
Helyezzük őket az Easy Fry sütőbe egy normál tálcára, és állítsuk be a SÜLTBURGONYA programot 200°C-ra 10 percre.
Ha aranyszínűbbre szeretnénk, süssük még néhány percig.
Tálaljuk édes-savanyú mártással, majonézzel vagy szójaszósszal és szép salátalevelekkel.
Jegyzet:
Készítsük el a tavaszi tekercseket egy kicsit előre, és tároljuk őket nyersen, keményítővel megszórt tányéron, hűvös helyen, egy konyharuha alatt. Adjunk a majonézhez néhány apróra vágott savanyú uborkát. Adjunk néhány mentalevelet a salátalevelekhez.