140 g crêpes dentelles (francia ropogós palacsinta)
200 g dobozos csokibevonó
26 cm átmérőjű cukrászgyűrű
A csokihabhoz:
90 g tej
3 zselatinlap
90 g étcsokoládé
50 g tejcsokoládé
250 g 30%-os tejszín
Készítsük el a tésztát:
Egy tálban keverjük össze a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és mogyorót, valamint a kókuszt. Öntsük a tojásfehérjét a rozsdamentes acél tálba, és illesszük a helyére a habverőt. Verjük fel a legmagasabb fokozaton, míg összeáll kemény tojáshabbá. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, hogy igazán szilárd habot kapjunk. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és spatula segítségével finoman forgassuk össze. Töltsük a keveréket habzsákba. A sütőpapírral bélelt formába nyomjunk ki egy 1 cm vastag és 25 cm átmérőjű korongot, majd szórjuk meg finomszemcséjű porcukorral. Süssük nagyjából 15 percen át 170°C-on.
Készítsük el a ropogós pralinét:
Egy kanálnyi repceolajjal együtt olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben. Törjük össze a crêpes dentelles-t, és adjuk az olvasztott csokoládéhoz. Ebből a keverékből kenjünk szét egy 5 mm-es réteget két sütőpapír között, majd tegyük hűtőbe.
Amikor a tészta kihűlt, készítsük el a csokihabot:
mikrohullámú sütőben olvasszuk fel az étcsokoládét és a tejcsokoládét. Egy serpenyőben forraljuk fel a tejet, és adjuk hozzá az előre beáztatott zselatint (áztassuk hideg vízben nagyjából 10 percig, majd nyomkodjuk ki, hogy megpuhuljon).
Öntsük a forró tejet az olvasztott csokoládéra, és kézi habverővel alaposan keverjük össze, amíg sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni. Öntsük a tejszínt a jól lehűtött rozsdamenetes acél tálba. Győződjünk meg róla, hogy a rozsdamentes acél tál valóban nagyon hideg, csak azután öntsük bele a tejszínt.
Illesszük a helyére a habverőt és a fedelet, majd 6-os fokozaton keverjük 2 percen át, illetve ezután a legmagasabb fokozaton még 30 másodpercig. Adjuk a tejszínhabot a csokoládéhoz, és finoman forgassuk össze, hogy lágy csokihabot kapjunk.
Összeállítás:
Tegyük a tésztakorongot egy előzőleg sütőpapírral bélelt tortaforma aljára, hogy majd könnyebben kifordíthassuk. Vágjunk ki ezzel azonos átmérőjű korongot a ropogós pralinéből, majd helyezzük a tészta tetejére. Illesszük vissza a tortagyűrűt a tészta köré, és kenjük rá a csokihabot. Ügyeljünk, hogy a habot teljesen simítsuk el, és csak ezután tegyük a tortát a fagyasztóba, legalább 12 órára. Tálalás előtt fordítsuk ki a tortát egy tortarácsra, majd vonjuk be a korábban a mikrohullámú sütőben felmelegített csokoládémázzal. 5 perc után helyezzük át a tortát egy tortatálra, majd tálalás előtt várjunk 2 órát, amíg kiolvad.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.