• Desszert
  • 10.5.2021

Royal csokitorta - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-ROYAL_CHOCOLATE_CAKE.png
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
870 perc

Összetevők

A tésztához:

  • 45 g őrölt mandula
  • 10 g kókuszreszelék
  • 20 g őrölt mogyoró
  • 50 g finomszemcséjű porcukor
  • 20 g liszt
  • 80 g tojásfehérje (3 kis tojás)
  • 50 g cukor

A ropogós pralinéhoz:

  • 240 g praliné csokoládé
  • 140 g crêpes dentelles (francia ropogós palacsinta)
  • 200 g dobozos csokibevonó
  • 26 cm átmérőjű cukrászgyűrű

A csokihabhoz:

  • 90 g tej
  • 3 zselatinlap
  • 90 g étcsokoládé
  • 50 g tejcsokoládé
  • 250 g 30%-os tejszín

image.png
Készítsük el a tésztát:

Egy tálban keverjük össze a porcukrot,
a lisztet, az őrölt mandulát és mogyorót, valamint a kókuszt.
Öntsük a tojásfehérjét a rozsdamentes acél tálba, és illesszük
a helyére a habverőt. Verjük fel a legmagasabb fokozaton, míg
összeáll kemény tojáshabbá.
Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, hogy igazán szilárd habot kapjunk.
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat,
és spatula segítségével finoman forgassuk össze.
Töltsük a keveréket habzsákba.
A sütőpapírral bélelt formába nyomjunk ki egy 1 cm vastag és 25 cm átmérőjű korongot, majd
szórjuk meg finomszemcséjű porcukorral.
Süssük nagyjából 15 percen át 170°C-on.

Készítsük el a ropogós pralinét:

Egy kanálnyi repceolajjal együtt olvasszuk fel a csokoládét mikrohullámú sütőben.
Törjük össze a crêpes dentelles-t, és adjuk az olvasztott csokoládéhoz.
Ebből a keverékből kenjünk szét egy 5 mm-es réteget két
sütőpapír között, majd tegyük hűtőbe.

Amikor a tészta kihűlt, készítsük el a csokihabot:

mikrohullámú sütőben olvasszuk fel az étcsokoládét és a tejcsokoládét.
Egy serpenyőben forraljuk fel a tejet, és adjuk hozzá az előre beáztatott zselatint (áztassuk
hideg vízben nagyjából 10 percig, majd nyomkodjuk ki, hogy megpuhuljon).

Öntsük a forró tejet az olvasztott csokoládéra,
és kézi habverővel alaposan keverjük össze, amíg sima krémet nem kapunk.
Hagyjuk kihűlni.
Öntsük a tejszínt a jól lehűtött rozsdamenetes acél tálba.
Győződjünk meg róla, hogy a rozsdamentes acél tál valóban nagyon hideg, csak azután öntsük bele a tejszínt.

Illesszük a helyére a habverőt és a fedelet, majd 6-os fokozaton keverjük 2 percen át,
illetve ezután a legmagasabb fokozaton még 30 másodpercig.
Adjuk a tejszínhabot a csokoládéhoz, és finoman forgassuk össze, hogy lágy csokihabot kapjunk.

Összeállítás:

Tegyük a tésztakorongot egy előzőleg sütőpapírral
bélelt tortaforma aljára, hogy majd könnyebben kifordíthassuk.
Vágjunk ki ezzel azonos átmérőjű korongot a ropogós pralinéből, majd helyezzük a tészta tetejére.
Illesszük vissza a tortagyűrűt a tészta köré, és kenjük rá a csokihabot.
Ügyeljünk, hogy a habot teljesen simítsuk el, és csak ezután tegyük a tortát
a fagyasztóba, legalább 12 órára. Tálalás előtt fordítsuk ki a tortát
egy tortarácsra, majd vonjuk be a korábban a mikrohullámú
sütőben felmelegített csokoládémázzal.
5 perc után helyezzük át a tortát egy tortatálra, majd tálalás előtt várjunk 2 órát, amíg kiolvad.
image.png

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent