• Ebéd
  • 27.5.2020

Rókagomba ragu - Cook4Me+ recept

Rókagomba ragu - Cook4Me+ recept
Počet osob
Adagok száma
10
Náročnost
Nehézségi fok
Könnyű
Příprava
Előkészítés
15 perc
Vaření
Főzési idő
4 perc

Összetevők

2 fő részére:

  • 200 g rókagomba
  • 1 db mogyoróhagyma
  • 30 g vaj/ olaj
  • 100 g burgonya
  • 1 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ dcl fehérbor
  • 1 cl konyak
  • 2 dl tejszín/ növényi eredetű tejszín
  • őrölt szerecsendió virág
  • 1 szál kakukkfű

4 fő részére:

  • 400 g rókagomba
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 60 g vaj/ olaj
  • 200 g burgonya
  • 2 db újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 dl fehérbor
  • 2 cl konyak
  • 4 dl tejszín/ növényi eredetű tejszín
  • őrölt szerecsendió virág
  • 1 szál kakukkfű

6 fő részére:

  • 600 g rókagomba
  • 3 db mogyoróhagyma
  • 90 g vaj/ olaj
  • 300 g burgonya
  • 3 db újhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1½ teáskanál őrölt kömény
  • 1½ dl fehérbor
  • 3 cl konyak
  • 6 dl tejszín/ növényi eredetű tejszín
  • őrölt szerecsendió virág
  • 1½ szál kakukkfű

  1. Vágja a mogyoróhagymát csíkokra, fokhagymát szeletekre, újhagymát is aprítsa, beleértve a zöldjét és a burgonyát pedig kockázza fel. 
  2. Az edényt kapcsolja manuális módban a barnítás funkcióra. Miután kellően felhevült, vajon pirítsa meg a mogyoróhagymát a fokhagymával együtt, majd adja hozzá a burgonyát, köményt, kakukkfüvet és újhagymát. Keverje meg. 
  3. Helyezze bele a szeletelt gombát, majd öntse fel konyakkal és borral. Hagyja forrni, adja hozzá a tejszínt, sót és őrölt szerecsendiót. 
  4. Fedje le és kapcsolja be a nagy nyomású főzés funkciót 10 percre. 
  5. Sózza borsozza szükség szerint. Újra bekapcsolhatja a barnítás funkciót, hogy sűrűbb állagúra redukálja.

Ajánlott termékek



A webhely további böngészésével elfogadja a sütik használatát (lát Feltételek használat).

Egyetértek