• Desszert
  • 27.6.2024

Revani (görög búzadara torta) - Tefal Ingenio 2024

pp Revani (Řecký krupicový koláč).jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
20 perc

Összetevők

  • 550 g cukor
  • 60 cl víz
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 1 fahéjrúd
  • 2 evőkanál méz
  • 8 tojás
  • 220 g cukor
  • 2 evőkanál folyékony vaníliakivonat
  • 250 g olvasztott vaj
  • 200 g finom búzadara
  • 200 g liszt
  • 20 g sütőpor (kb. 2 teákanál)
  • 1 citromhéj
  • 80 g apított pisztácia

1. LÉPÉS: Kezdje a szirup előkészítésével, hogy legyen ideje kihűlni. Keverje össze a vizet és a cukrot egy lábasban. Adja hozzá a citromhéjat, a fahéjat és a mézet. Forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 10 percig. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.

2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.

3. LÉPÉS: Egy habverővel felszerelt konyhai robotgépben vagy elektromos keverővel kb. 5 percig verje fel a tojásokat és a cukrot. A keveréknek fehérré és habossá kell válnia, és légies, könnyű állagúnak kell lennie.

4. LÉPÉS: Miközben tovább keveri, fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat (nem túl forrón) és a vaníliát.

5. LÉPÉS: Szitálja egy tálba a finom búzadarát, a lisztet és a sütőport. Alaposan keverje össze. Egy spatula segítségével óvatosan adja hozzá őket a tojás-cukor keverékhez. Sima keveréket kell kapnia.

6. LÉPÉS: Vajazzon ki egy 28 cm-es serpenyőt, és öntse bele a tésztát. Tegye a süteményt a sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Süsse 20 percig. Ellenőrizze egy kés hegyével. Száraznak kell lennie.

7. LÉPÉS: A kihűlt szirupot egyenletesen öntse a forró süteményre, ügyelve arra, hogy jól beszívja. Hagyja, hogy a torta magába szívja a szirupot, és hagyja teljesen kihűlni.

8. LÉPÉS: Tálalás előtt díszítse felaprított pisztáciával.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent