1.
Ez a recept egy alapkészítményt igényel: egy leveles tésztát. Elkészítette már? Ha nem, akkor a „Feltételek” blokkban elérheti, ha visszatér a fő recept képernyőjére. Az elkészítési idő 10 perc, a hűtőben való pihentetés pedig 3 óra
2.
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
3.
Hámozza meg az almát, és vágja apró kockákra.
4.
Egy külön tálba adja hozzá a mazsolát, a citromlevet, a fahéjat és a cukrot a feldarabolt almához.
5.
Hagyja az almát 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
6.
A leveles tésztát sodrófa és egy kevés liszt segítségével nyújtsa ki.
7.
Téglalap alakú formát kell kapnia, és a közepén rendezze el az almatölteléket.
8.
Verje fel a tojást egy külön tálba.
9.
Ezután hajtsa be a leveles tészta széleit, és zárja le őket a felvert tojással.
10.
Fordítsa meg a réteslapot, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe.
11.
Egy késsel ejtsen keresztirányú bemetszéseket a leveles tészta felületén.
12.
Kenje meg a rétesét felvert tojással, és süsse 30 percig 180 fokon.
13.
Hagyja kihűlni a réteslapot, és porcukorral meghintve tálalja.
Ajánlott termékek