Oldja fel az élesztőt és a cukrot langyos vízben.
Tegye az átszitált lisztet és a sót egy tálba. Adja hozzá az élesztő, a cukor és a víz keverékét. A só nem érintkezhet az élesztővel. Gyúrja kézzel 5 percig, amíg a keverék sima nem lesz, és nem ragad az ujjaihoz.
Takarja le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 1 órán át.
Formázza a tésztát golyóvá, és vágja 8 egyenlő részre.
Formázzon mindegyik darabból egy-egy labdát.
Ismét takarja le és pihentesse 15 percig.
A munkafelületet enyhén lisztezze be, és a tésztadarabokat sodorja 16-18 cm átmérőjű kerek pogácsává.
Közepes lángon melegítsen fel egy zsiradékmentes serpenyőt, és várja meg amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra nem vált.
Helyezze a pogácsákat a serpenyőbe, és pirítsa mindkét oldalukon 2-3 percig.
Tálalja előételként tapenádokkal.