• Reggeli
  • 9.6.2023

Pita kenyér

pita.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
6 perc

Összetevők

  • 9 g szárított sütőipari élesztő (1 tasak)
  • 1 evőkanál cukor
  • 300 g víz
  • 550 g liszt T45
  • 1,5 kanál finom só

Oldja fel az élesztőt és a cukrot langyos vízben.

Tegye az átszitált lisztet és a sót egy tálba. Adja hozzá az élesztő, a cukor és a víz keverékét. A só nem érintkezhet az élesztővel. Gyúrja kézzel 5 percig, amíg a keverék sima nem lesz, és nem ragad az ujjaihoz.

Takarja le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és szobahőmérsékleten hagyja kelni 1 órán át.

Formázza a tésztát golyóvá, és vágja 8 egyenlő részre.

Formázzon mindegyik darabból egy-egy labdát.

Ismét takarja le és pihentesse 15 percig.

A munkafelületet enyhén lisztezze be, és a tésztadarabokat sodorja 16-18 cm átmérőjű kerek pogácsává.

Közepes lángon melegítsen fel egy zsiradékmentes serpenyőt, és várja meg amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra nem vált.

Helyezze a pogácsákat a serpenyőbe, és pirítsa mindkét oldalukon 2-3 percig.

Tálalja előételként tapenádokkal.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent