1. LÉPÉS: Egy kis, éles késsel tisztítsa meg az okrát, és távolítsa el a belét a fej körül. Ügyeljen arra, hogy a kis fej az okrákon maradjon, és ne nyíljon ki vagy szakadjon el. Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát apróra vágja, a fokhagymát pedig aprítsa fel.
2. LÉPÉS: Melegítsen fel egy nagy serpenyőt magas hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.
3. LÉPÉS: Melegítse fel az olívaolajat, és pirítsa üvegesre a hagymát kb. 5 percig.
4. LÉPÉS: Adja hozzá az okrát, a paradicsompürét és a fokhagymát. Párolja körülbelül 5 percig.
5. LÉPÉS: Ezután adja hozzá az apróra vágott paradicsomot és a vizet. Keverje meg, és amint a keverék forrni kezd, csökkentse a hőfokot enyhe párolásra.
6. LÉPÉS: Fahéjjal, sóval és borssal fűszerezze, majd párolja 30 percig, amíg az okra megpuhul. Ha szükséges, főzze tovább, és adjon hozzá egy kis vizet az állag beállításához.
7. LÉPÉS: Tálalja nagy tálalótálban, és díszítse apróra vágott petrezselyemmel és kaporral.