• Snack
  • 26.4.2024

Paradicsomos okra

Rajčatová okra.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
40 perc

Összetevők

  • 800 g kis okra
  • 2 közepes hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 600 g kockára vágott paradicsom
  • 30 cl víz vagy zöldségalaplé
  • 4 cl olívaolaj
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál petrezselyem ág és levél
  • 2 evőkanál kapor
  • Só és bors

1. LÉPÉS: Egy kis, éles késsel tisztítsa meg az okrát, és távolítsa el a belét a fej körül. Ügyeljen arra, hogy a kis fej az okrákon maradjon, és ne nyíljon ki vagy szakadjon el. Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát. A hagymát apróra vágja, a fokhagymát pedig aprítsa fel.

2. LÉPÉS: Melegítsen fel egy nagy serpenyőt magas hőfokon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat.

3. LÉPÉS: Melegítse fel az olívaolajat, és pirítsa üvegesre a hagymát kb. 5 percig.

4. LÉPÉS: Adja hozzá az okrát, a paradicsompürét és a fokhagymát. Párolja körülbelül 5 percig.

5. LÉPÉS: Ezután adja hozzá az apróra vágott paradicsomot és a vizet. Keverje meg, és amint a keverék forrni kezd, csökkentse a hőfokot enyhe párolásra.

6. LÉPÉS: Fahéjjal, sóval és borssal fűszerezze, majd párolja 30 percig, amíg az okra megpuhul. Ha szükséges, főzze tovább, és adjon hozzá egy kis vizet az állag beállításához.

7. LÉPÉS: Tálalja nagy tálalótálban, és díszítse apróra vágott petrezselyemmel és kaporral.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent