• Ebéd
  • 29.8.2025

Palak paneer - Tefal Ingenio

Palak paneer.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
15 perc

Összetevők

  • 1200 g megmosott friss spenót vagy 400 g fagyasztott spenót, apróra vágva
  • 10 cl víz
  • 2 csipet só
  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 hagyma, apróra vágva
  • 20 g gyömbér, apróra vágva
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál koriander
  • 2 teáskanál garam masala
  • 4 kardamom, összetörve
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 200 g paradicsom coulis vagy 1 db apróra vágott paradicsom
  • Só és bors
  • 400 g kockára vágott paneer

1. LÉPÉS: Közepes lángon melegítsük fel a serpenyőt, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Öntsük bele a spenótot, a vizet és egy jó csipet sót. Forraljuk fel, és csak annyi ideig főzzük, hogy a spenót leülepedjen.

2. LÉPÉS: Vegyük ki és aprítsuk fel (vagy turmixoljuk, ha simább állagúra szeretnénk). Ha a spenót mennyisége túl nagy, főzzük meg 2 vagy 3 adagban. Fagyasztott spenót esetén hagyjuk ki ezt a lépést.

3. LÉPÉS: Ugyanabban a serpenyőben (megmosva és megszárítva) vagy egy másik serpenyőben pároljuk meg az apróra vágott hagymát a fokhagymával, a gyömbérrel és az olajjal. Amint kissé színesedni kezd, adjuk hozzá a fűszereket, és közepes lángon pirítsuk meg őket (érezni kell az illatukat) anélkül, hogy megégetnénk őket.

4. LÉPÉS: Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk 10 percig, amíg a hagyma és a fokhagyma megfő.

5. LÉPÉS: Adjuk hozzá a spenótot, és alacsony hőfokon főzzük néhány percig. Ízesítsük sóval és borssal.

6. LÉPÉS: Melegítsünk fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Süssük meg a paneer-kockákat az olajban: színt kell kapniuk és el kell válniuk a serpenyőből, mielőtt megfordítanánk őket. Ha kész, tegyük félre.

7. LÉPÉS: Tálaljuk a spenótot a kockára vágott paneerral.

TIP: Az extra íz érdekében olaj helyett használjunk ghít. A halloumi sajt nagyon népszerű lesz ebben a receptben. A spenót egy-két órával korábban elkészíthető. Ez az étel használható egy könnyű vacsora fő fogásaként, vagy előételként is.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent