1. LÉPÉS: Közepes lángon melegítsük fel a serpenyőt, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Öntsük bele a spenótot, a vizet és egy jó csipet sót. Forraljuk fel, és csak annyi ideig főzzük, hogy a spenót leülepedjen.
2. LÉPÉS: Vegyük ki és aprítsuk fel (vagy turmixoljuk, ha simább állagúra szeretnénk). Ha a spenót mennyisége túl nagy, főzzük meg 2 vagy 3 adagban. Fagyasztott spenót esetén hagyjuk ki ezt a lépést.
3. LÉPÉS: Ugyanabban a serpenyőben (megmosva és megszárítva) vagy egy másik serpenyőben pároljuk meg az apróra vágott hagymát a fokhagymával, a gyömbérrel és az olajjal. Amint kissé színesedni kezd, adjuk hozzá a fűszereket, és közepes lángon pirítsuk meg őket (érezni kell az illatukat) anélkül, hogy megégetnénk őket.
4. LÉPÉS: Adjuk hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon, állandó kevergetés mellett pároljuk 10 percig, amíg a hagyma és a fokhagyma megfő.
5. LÉPÉS: Adjuk hozzá a spenótot, és alacsony hőfokon főzzük néhány percig. Ízesítsük sóval és borssal.
6. LÉPÉS: Melegítsünk fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. Süssük meg a paneer-kockákat az olajban: színt kell kapniuk és el kell válniuk a serpenyőből, mielőtt megfordítanánk őket. Ha kész, tegyük félre.
7. LÉPÉS: Tálaljuk a spenótot a kockára vágott paneerral.
TIP: Az extra íz érdekében olaj helyett használjunk ghít. A halloumi sajt nagyon népszerű lesz ebben a receptben. A spenót egy-két órával korábban elkészíthető. Ez az étel használható egy könnyű vacsora fő fogásaként, vagy előételként is.
Ajánlott termékek