Egy tálban keverje el a lisztet, a cukrot és a sót. Fokozatosan adja hozzá a tejet, a tojásokat, a vaníliakivonatot és néhány csepp piros ételfestéket. Ha a keverék túl sűrű, adjon még hozzá egy kis tejet.
A palacsintasütőt közepes lángon melegítse fel, de a hozzávalók hozzáadása előtt várja meg, amíg a Thermo-Spot teljesen piros lesz. Permetezze meg egy kis olajjal, és süsse a palacsintákat egyenként, amíg van tészta (kb. 10 palacsinta). Süssön minden palacsintát körülbelül 1 percig. A palacsintákat tegye félre egy tányérra, és hagyja teljesen kihűlni.
Készítse el a csokoládés palacsintát: tegye a lisztet, a kakaót, a sütőport, a tejet, a tojást és az olajat egy tálba. Keverje addig, amíg a keverék sima nem lesz. Egy 24 cm átmérőjű, forró serpenyőbe tegyen egy kevés permetezett olajat. Ezután öntse az egész tésztát a serpenyőbe nagyon alacsony hőfokon. Amikor buborékok kezdenek megjelenni, fordítsa meg a palacsintát. Süsse további 2 percig. Tegye félre a palacsintát egy tálalótányérra.
Ha a rózsaszín palacsinták kihűltek, negyedelje fel, és formázzon belőlük szép kis rózsákat. Hagyja a palacsintát kihűlni, majd kenje meg egy kis málnalekvárral. Rendezze el a palacsintákat szépen, rózsacsokor alakban. Díszítse málnával, szederrel, áfonyával és néhány mentalevéllel. Szórja meg porcukorral.
Ajánlott termékek