• Ebéd
  • 2.12.2024

Pácolt flank steak lime-mal és korianderrel - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

limetka flank steak.jpg

1. LÉPÉS: Keverjük össze a koriandert, a lime levét, az olajat, a fokhagymát, az apróra vágott zöldpaprikát és hagymát, a köményt és a sót, amíg egy egynemű keveréket nem kapunk. A pácunk pillanatok alatt elkészíthető az Infiny Force segítségével! Kenjük be a flank steaket a páccal, és tegyük hűtőszekrénybe. Hagyjuk pácolódni legalább 4 órán át. Vegyük ki a húst a hűtőből, és távolítsa el a pác nagy részét. Dobjuk el a maradék pácot. Kapcsoljuk be a grillt.

2. LÉPÉS: Válasszuk ki a programot:

3. LÉPÉS: Nyomjuk meg az OK gombot. Várjunk, amíg a grill felforrósodik. Ha a grill felforrósodott, tegyük a flank steaket a grillre, majd zárjuk rá. Grillezzük a kijelzőn feltüntetett módon, amíg ízlésünk szerint átsül: very rare (blue), rare, medium vagy well-done.

4. LÉPÉS: Tegyük át a flank steaket egy vágódeszkára, és pihentessük 5 percig. Ezután szeleteljük fel vékony szeletekre a húst. Jó étvágyat!

TIPP: A flank steak egy vastag szelet rumpsteakkel is helyettesíthető. Esetleg tálalhatjuk Fajitas-ként is! A hússzeleteket egyszerűen tálalhatjuk tortillában, grillezett hagymával és paprikával, tejföllel, salsával és guacamoléval. Ne lépjük túl a sütési időt, hogy a flank steak puha maradjon.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent