1. LÉPÉS: Reszeljük le a cukkinit, és nyomjuk ki belőle a felesleges vizet.
2. LÉPÉS: Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat a tejjel és a joghurttal. Keverjük bele a lisztet és a sütőport, majd jól keverjük össze, hogy ne legyen csomós.
3. LÉPÉS: Adjuk hozzá a reszelt cukkinit, a sonkacsíkokat és a reszelt ementáli sajtot. Fűszerezzük sóval és borssal. Jól keverjük át.
4. LÉPÉS: Egy megfelelő tortaformát enyhén kenjünk ki egy kis olajjal vagy vajjal, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
5. LÉPÉS: Öntsük a tésztát az előkészített formába, és ellenőrizzük, hogy egyenletesen eloszlik. Tegyük a tortaformát a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
6. LÉPÉS: A palacsintáknak aranybarnára kell sülniük. A közepébe szúrjunk egy fogpiszkálót, hogy ellenőrizzük kész-e. Ha a fogpiszkáló tiszta marad, akkor van kész.
7. LÉPÉS: Hagyjuk a palacsintát néhány percig pihenni, mielőtt kivesszük.
8. LÉPÉS: Tálaljuk az óriáspalacsintát melegen, esetleg zöldsalátával vagy szezonális zöldségekkel, akár teljes értékű ételként.
TIPP: Reszelt sajt helyett használhatunk feta sajtot is, de adhatunk hozzá bazsalikomot vagy oregánót is.