• Ebéd
  • 21.3.2024

Olasz fűszerekkel pácolt bárányborda - Elektromos grill Tefal Optigrill 4IN1 Inox GC774D30

Jehněčí kotlety marinované v italském koření.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
8 perc

Összetevők

  • 4 borókabogyó
  • 4 fehér borsszem
  • 1 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 citrom héja
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 8 bárányborda (600 g)

Egy sodrófával vagy egy serpenyő aljával törje össze a borókát és a borsszemeket. Tegye őket egy nagy tálba. Vágja finomra az újhagymát, és tegye a tálba az apróra vágott fokhagymával együtt. Öntse hozzá a fehérbort, olívaolajat, tegye bele a citromhéjat és az olasz fűszerkeveréket. Keverje jól össze, majd tegye bele a báránybordát, hogy megfelelően ellepje a pác. Tegye a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.

Nyissa ki az OptiGrillt a Barbecue állásban. Állítsa az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Ha előmelegítette, tegye a báránybordát a grillre, és mindkét oldalán pirítsa 4 percig. Ossza el a szeleteket egyenletesen a két grillsütő lap között, hogy egyenletesen barnuljanak.

Ha a borda megpirult, rendezze el a tányérokon, és azonnal tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent