• Desszert
  • 3.10.2025

Olasz farsangi fánk mazsolával - Tefal Easy Fry & Steam forrólevegős sütő FW201

Italské masopustní koblihy se sultánkami.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
6 perc

Összetevők

  • 1 tasak szárított élesztő (6 g)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál meleg víz
  • 2 tojás
  • 16 cl tej
  • 75 g porcukor
  • 30 g olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 250 g finomliszt
  • 70 g mazsola
  • 40 g fenyőmag

1. LÉPÉS: A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízbe rakjuk, és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztőnek feloldódik.

2. LÉPÉS: Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.

3. LÉPÉS: Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.

4. LÉPÉS: Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra.

5. LÉPÉS: Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.

6. LÉPÉS: Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

7. LÉPÉS: Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat, helyezzük őket a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.

8. LÉPÉS: Süssük a fánkokat aranybarnára, ha szükséges, osszuk a tésztát több adagra.

9. LÉPÉS: Fogyasszuk a fánkot melegen, egyenesen a sütőből.

TIPP: Ezeket a fánkokat általában porcukorral is megszórják.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent