1. LÉPÉS: A vizet mikrohullámú sütőben melegítsük 38 °C és 40 °C közötti hőmérsékletre. Vigyázzunk, hogy a víz ne legyen túl forró, mert elpusztítja az élesztőt, és nem fog felfutni. Az élesztőt vízbe rakjuk, és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot. Keverjük össze habverővel. Hagyjuk állni 5 percig, amíg az élesztőnek feloldódik.
2. LÉPÉS: Egy nagy tálban üssük fel a tojásokat. Adjuk hozzá a tejet, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a sót. Jól keverjük át.
3. LÉPÉS: Adjuk hozzá az élesztős keveréket a tojásos-tejes keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk.
4. LÉPÉS: Adjuk hozzá a mazsolát és a fenyőmagot. Gyúrjuk a tésztát simára és rugalmasra.
5. LÉPÉS: Hagyjuk a tésztát a fedett edényben, meleg helyen pihenni, amíg megduplázódik a térfogata.
6. LÉPÉS: Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
7. LÉPÉS: Egy cukrász zacskó segítségével formázzunk kis golyókat, helyezzük őket a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
8. LÉPÉS: Süssük a fánkokat aranybarnára, ha szükséges, osszuk a tésztát több adagra.
9. LÉPÉS: Fogyasszuk a fánkot melegen, egyenesen a sütőből.
TIPP: Ezeket a fánkokat általában porcukorral is megszórják.