• Ebéd
  • 16.2.2024

Nyelvhal filé pesto szósszal

Rolky z mořského jazyka s pestem.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
3 perc

Összetevők

  • 8 db nyelvhal filé, egyenként nagyjából 90/100 g
  • 4 szelet sonka, hosszában kettévágva
  • 8 mini nyárs (vagy fogpiszkáló)
  • 4 evőkanál kis kocka pain de campagne vagy rozskenyér
  • 2 medvehagyma, meghámozva és vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál pesto (lehetőleg házi készítésű)
  • 2 tk kapribogyó, apróra vágva (elhagyható)
  • 400 g koktélparadicsom, megmosva
  • 10 cl fűszerezett hal alaplé
  • 2 szeletelt narancs

Készítse elő a hozzávalókat.

Tekerjen minden nyelvhal filét egy darab sonkába. Használjon egy nyársat, vagy fogpiszkálót, hogy összetartsa őket. Öntse az olajat, valamint a krutont a főzőedénybe.

Pirítsa meg a krutonokat. Távolítsa el a húst. Tegye a medvehagymát, a pestot, a kapribogyót, valamint a paradicsomot a főzőedénybe.

Adja hozzá a halalaplevet. Tegye a nyelhal filéket a szószra. Ízesítse sóval, borssal.

Nyomás alatti főzés: 3 perc.

Hagyja pihenni 3 percig. Adja a szószhoz a narancsokat, valamint a krutont.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent