• Desszert
  • 10.5.2021

Nyári gyümölcsös Pavlova - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-Pavlova with red fruits-Pavlova aux fruits rouges_iStock-851904172.png
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
Főzési idő
75 perc

Összetevők

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 90 g kristálycukor
  • 90 g porcukor
  • 3 g vaníliaaroma
  • 1/2 teáskanál ecet
  • 6 g kukoricaliszt
  • 284 ml tejszín folyékony tejszín
  • 40 g kristálycukor
  • 450 g eper vagy málna

image.png
Készítsük el a habot:

image.png

Melegítsük elő a sütőt 110°C-ra.
Öntsük a tojásfehérjét és a sót a habverővel felszerelt rozsdamentes acél tálba.
Verjük két és fél percen át a legmagasabb fokozaton.
A gép leállítása nélkül adjuk hozzá a porcukrot, és készítsünk kemény habot.

image.png


Tekerjük le 4-es fokozatra, és adjuk hozzá
a kukoricalisztet illetve a porcukrot, majd ismét kapcsoljuk a
legmagasabb fokozatra, 15 másodpercre.
Használjunk egy 10 cm átmérőjű kerek formát a keverék 8 külön adag habra osztásához,
amelyeket egy kanál hátuljával ellapítunk.
Süssük kb. 1 óra 15 percig.
Kapcsoljuk ki a sütőt, majd hagyjuk állni a habcsókokat 1 órán át.
Ezután tegyük át a habcsókokat egy rácsra, a sütő papír nélkül.

Készítsük el a tejszínhabot:

Mossuk el a tálat és a habverőt, majd illesszük vissza a robotgépre.

image.png


Öntsük a tejszínt és a cukrot a tálba, majd 5-ös fokozaton verjük fel 30 másodpercig, óvatosan,
amíg a krém sűrűsödni kezd. 
A felhasználásig tároljuk hűvös helyen a tejszínhabot.

Összeállítás:
 
Tegyük a habcsókot egy tányérra, kenjük meg tejszínhabbal, és a tetejére szórjunk gyümölcsöket. 
A finomabb Pavlova érdekében, tálalás előtt tegyük hűtőbe 1 órára.

Ajánlott termékek


Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent