Nyári gyümölcsös Pavlova - Masterchef Grande QB813 recept
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
10 perc
Főzési idő
75 perc
Összetevők
4 tojásfehérje
csipet só
90 g kristálycukor
90 g porcukor
3 g vaníliaaroma
1/2 teáskanál ecet
6 g kukoricaliszt
284 ml tejszín folyékony tejszín
40 g kristálycukor
450 g eper vagy málna
Készítsük el a habot:
Melegítsük elő a sütőt 110°C-ra. Öntsük a tojásfehérjét és a sót a habverővel felszerelt rozsdamentes acél tálba. Verjük két és fél percen át a legmagasabb fokozaton. A gép leállítása nélkül adjuk hozzá a porcukrot, és készítsünk kemény habot.
Tekerjük le 4-es fokozatra, és adjuk hozzá a kukoricalisztet illetve a porcukrot, majd ismét kapcsoljuk a legmagasabb fokozatra, 15 másodpercre. Használjunk egy 10 cm átmérőjű kerek formát a keverék 8 külön adag habra osztásához, amelyeket egy kanál hátuljával ellapítunk. Süssük kb. 1 óra 15 percig. Kapcsoljuk ki a sütőt, majd hagyjuk állni a habcsókokat 1 órán át. Ezután tegyük át a habcsókokat egy rácsra, a sütő papír nélkül.
Készítsük el a tejszínhabot:
Mossuk el a tálat és a habverőt, majd illesszük vissza a robotgépre.
Öntsük a tejszínt és a cukrot a tálba, majd 5-ös fokozaton verjük fel 30 másodpercig, óvatosan, amíg a krém sűrűsödni kezd. A felhasználásig tároljuk hűvös helyen a tejszínhabot.
Összeállítás:
Tegyük a habcsókot egy tányérra, kenjük meg tejszínhabbal, és a tetejére szórjunk gyümölcsöket. A finomabb Pavlova érdekében, tálalás előtt tegyük hűtőbe 1 órára.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.