• Desszert
  • 17.7.2020

A tökéletes nyári sütemény a Tefal Wizzo-val

IMG_0808.jpeg

Milyen a tökéletes nyári sütemény? Az biztos, hogy van benne valamilyen piros gyümölcs, amiből ilyenkor hétről hétre változatos és friss kínálatot találunk a piacokon. A másik ismertetőjegye pedig, hogy gyorsan elkészíthető, hiszen senkinek sincs kedve órákon át időzni vele a strandolás, vagy egyéb nyári tevékenységek helyett.

Wizzo.png
 
Az eper tavaszi érkezését követően sorban jön a cseresznye, meggy, ribizli, málna, egres, áfonya és a szeder, melyek amellett, hogy minden fogást ínycsiklandóvá varázsolnak, élettani és táplálkozási szempontból is nagyon előnyösek, a süteményeknek pedig könnyed, frissítő ízt kölcsönöznek.  
 
Mindenki, aki igazán szeret sütni egy olyan keverőtálas robotgépről álmodozik, mely egyrészről sok konyhai előkészítő folyamatot átvállal tőle, másrészről a segítségével bonyolultabb vagy nehezebben elkészíthető fogások készítésébe is bele mer vágni. A Tefal Wizzo pont ilyen - kompakt méretének köszönhetően a legkisebb konyhában is tökéletesen elfér, ugyanakkor határozott teljesítménye és változatos keverőlapátjai és feltétjei révén pedig számos konyhai feladatot levesz majd a vállunkról. A különböző dagasztási és keverési feladatokon túl turmixkehellyel is kombinálható, így összefogja a sütéshez szükséges legjellemzőbb konyhai műveleteket. 
 
A Tefal kedvenc nyári süteménye – a nyári gyümölcsös galette - a Tefal Wizzo-val pillanatok alatt elkészíthető. Ez a francia sütemény ropogósra sült omlós tésztája révén bármelyik nyári gyümölccsel tökéletes harmóniát alkot, mi most friss meggyel és istenien krémes mandulás töltelékkel készítettük el. 
 
TEFAL WIZZO PROMÓCIÓ - 2020. AUGUSZTUS 31-IG MEGHOSSZABBÍTVA!!!
A Tefal Wizzo robotgép egész Magyarországra kiterjedő, 2020. augusztus végéig tartó promóciója révén ez az álomkészülék bárkinek az otthonába bekerülhet, aki 2020. május 16. és 2020. augusztus 31. között 3 db Tefal kisgépet vásárol minimum 50.000 Ft értékben, majd a vásárlást igazoló bizonylatokat feltölti a https://promo.tefal.hu/promo/tefal_wizzo/ promóciós oldalra, ahol az akcióban részt vevő viszonteladókon felül minden feltétel megtalálható. 
 
 
Meggyes-mandulás galette
 
Hozzávalók:
 
A tésztához: 
225 g liszt
150 g vaj
50 g porcukor
4-5 ek hideg víz
 
A meggy-töltelékhez: 
400-500 g friss meggy
2-3 ek nádcukor
 
A mandulakrémhez: 
35 g vaj
35 g nádcukor
0,5 felvert tojás
50 g mandulaliszt
 
+ maradék 0,5 felvert tojás és 1 ek nádcukor a galette lekenéséhez
 
1.     A lisztet és a porcukrot beleszitáljuk a Tefal Wizzo robotgép keverőtáljába, majd hozzákockázzuk a hideg vajat és a krémkeverő lapáttal közepes fokozaton homok állagúra keverjük. 
2.     Ekkor több részletben hozzáadjuk a hideg vizet, majd amint a tészta labdává áll össze, a konyhapultra borítjuk, majd lapos korongot formázunk belőle és átlátszó fóliába csomagolva minimum 1-1,5 óráig a hűtőben dermesztjük. 
3.     Közben elkészítjük a tölteléket: a meggyet kimagozzuk, majd összekeverjük a nádcukorral és félretesszük.
4.     A puha vajat a Tefal Wizzo keverőtáljában krémesre keverjük a nádcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tojás felét (a másik felét félretesszük a tészta lekenéséhez) és végül a mandulalisztet. Az így elkészített mandulakrémet is félretesszük. 
5.     A galette tésztát a hűtési idő lejártával egy sodrófával lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk (készíthetünk több kisebb galett-et is), a széleit viszonylag szabályosra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
6.     A tészta közepét megkenjük a mandulakrémmel, majd ráhalmozzuk a levétől kinyomkodott meggyet, végül ráhajtogatjuk a tészta széleit a töltelékre.
7.     A tésztát megkenjük a maradék felvert tojással, megszórjuk nádcukorral, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent