• Desszert
  • 25.4.2024

Nápolyi rózsatorta - Konyhai robotgépek Tefal Coach Black QB900838

Neapolský růžový dort.jpg
Počet osob
Adagok száma
8
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
90 perc
Főzési idő
Főzési idő
97 perc

Összetevők

  • 1 édes süteménytészta (12 főre)
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1 g piros ételfesték
  • 20 g keserű kakaópor
  • 750 g lágy vaj
  • 250 g finomszemcséjű porcukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 30 g tej
  • 15 g keserű kakaópor
  • 1 g piros ételfesték
  • 2 teáskanál vanília esszencia

1. LÉPÉS: Ehhez a recepthez egy alapkészítményre lesz szükség: édes süteménytészta (12 személy). Mielőtt folytatná a receptet, ellenőrizze, elkészítette már? Ha nem, akkor térjen vissza az "Előfeltételek" blokkra, amelyet a fő recept képernyőn talál.

2. LÉPÉS: Ossza az édes süteménytésztát három különböző tálba. Tegyen vaníliaesszenciát az első tálba. Tegyen piros ételfestéket a második tálba, a kakaóport pedig a harmadik tálba. A három keveréket jól keverje össze, hogy sima állagú legyen.

3. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.

4. LÉPÉS: Használjon egy 15 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformát vagy szilikon sütőformát. Süsse az egyes keverékeket egymás után 24 percig. Egy kés hegyével ellenőrizze, hogy készek-e. Száraznak kell lennie. Így három különböző színű süteményt kap a nápolyi torta összeállításához. Hagyja rácson kihűlni.

5. LÉPÉS: Készítse el a vajkrémet. Öntse a vajkrémet, a porcukrot, a citromlevet és a tejet a keverőtálba a habverővel. Nyomja meg a „Start” gombot.

Rögzítés: Flex habverő

V2 sebesség 30 s

6. LÉPÉS: Egy spatula segítségével kaparja le az oldalát. Nyomja meg a „Start” gombot. Sima krémet kell kapnia.

Rögzítés: Flex habverő

V8 sebesség 3 perc

7. LÉPÉS: Mérjen ki 230 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 15 g keserű kakaóport. Keverje jól össze habverővel.

8. LÉPÉS: Mérjen ki 280 g vajkrémet egy tálba. Adjon hozzá 1 g piros ételfestéket. Keverje jól össze habverővel.

9. LÉPÉS: Mérjen ki 500 g vajkrémet egy harmadik tálba. Adjon hozzá 2 teáskanál vaníliaesszenciát. Keverje jól össze habverővel.

10. LÉPÉS: Rakja össze a nápolyi tortát. Tegye a csokoládétortát egy tálra. A teljes felületét kenje be 50 g vajkrémmel. Tegye rá a vajkrémre a rózsaszín süteményt. A teljes felületét kenje be 50 g vaníliás vajkrémmel. Tegye a vaníliás süteményt a vajkrémre.

11. LÉPÉS: Töltsön meg három külön 14 mm-es fúvókával ellátott kinyomózacskót a három vajkrémmel.

12. LÉPÉS: Kezdje azzal, hogy csokoládé rózsákat nyom a csokoládétorta aljára.

13. LÉPÉS: Ismételje meg a két másik krémmel is. A maradék vaníliakrémes kinyomóval nyomjon rózsákat a torta tetejére. Tálalás előtt hagyja a krémet 30 percig a hűtőben megdermedni.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent