• Reggeli
  • 9.6.2023

Matlou kenyér

matloua.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
4 perc

Összetevők

  • 2 tasak sütőpor
  • 1 kanál cukor
  • 30 cl forró víz
  • 400 g fehér finomliszt
  • 100 g extra finom búzadara
  • 0,5 evőkanál só
  • 1 evőkanál semleges olaj
  • Meleg víz

Keverje össze az élesztőt és a cukrot a langyos vízzel. Tegye félre a keveréket.

Tegye a lisztet, a búzadarát, a sót és az élesztő, a cukor és a víz keverékét egy tálba. Jól keverje össze. A tésztának ragadósnak kell lennie.

Tegye a tésztát a munkafelületre, nedvesítse meg a kezétt, nyújtsa ki és hajtsa össze a tésztát egy kézzel. Ismételje meg ugyanezt az eljárást 4-5-ször. Formázza újra a tésztát.

Helyezze a tésztát egy kiolajozott tálba. Fedje le, és hagyja 1 órán át kelni huzatmentes helyen.

A tészta térfogatának meg kell duplázódnia. Távolítsa el a levegőt, és formázzon 5 golyót. Várjon 5 percet, mielőtt palacsintává sodorná.

Hagyja a tésztát 45 percig kelni.

Mielőtt hozzáadná a hozzávalókat, melegítsen fel egy olívaolajjal enyhén bevont serpenyőt közepes lángon, amíg a Thermo-Signal mutatója teljesen pirosra nem vált.

Süsse a tésztát mindkét oldalukon kb. 7 percig, amíg aranybarnára sülnek.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent