A kenyérszeletek felét megkenjük sűrített tejjel, majd ráhelyezzük egymás után a többi szeletet, hogy szendvicsek legyenek belőlük.
Egy sekély tálban felverjük a tojásokat a tejjel és a matcha porral. Ezután bemártjuk az összes szendvicset ebbe a keverékbe.
Felmelegítjük a serpenyőt közepes lángon, megvárva, amíg a Thermo-Spot teljesen piros lesz.
Felolvasztjuk a vajat, majd megpirítjuk a szendvicsek mindkét oldalát 3 percig. Ugyanezt tesszük a másik 2 szendviccsel is.
A tejszínt és a cukrot simára verjük. Hozzáadjuk a matcha por felét, és jól összekeverjük. Kilapítjuk kissé a szendvicsek közepét, majd krémet a mélyedésekbe töltjük. Megszórjuk matcha porral.
Jegyzet:
A matcha port a japán konyhában használják, és a bundás kenyeret is fel lehet vele dobni. Ehhez a recepthez régi kenyérszeleteket is használhatunk.