• Vacsora
  • 26.5.2020

Marhalapocka paradicsomszószban - Cook4Me+ recept

1170_570_70__exact__d07ce2b9d5efd2b13ae19d88f05332f6.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
60 perc

Összetevők

2 fő részére:

  • 400 g marhalapocka
  • 75 g szalonna
  • 300 g gyökérzöldség (sárgarépa, zeller és fehérrépa (petrezselyem) )
  • 50 g hagyma
  • 4 szem újbors
  • 6 szem fekete bors
  • 2 db babérlevél
  • 1 kisebb darab fahéj (ízlés szerint 2 db szegfűszeg)
  • 2 kanál cukor
  • 100 g paradicsompüré
  • 600 ml víz
  • fűszer
  • 40 g vaj/ laktózmentes diéta esetén elhagyható
  • 1 kisebb citrom kifacsart leve

4 fő részére:

  • 800 g marhalapocka
  • 150 g szalonna
  • 600 g gyökérzöldség (sárgarépa, zeller és fehérrépa (petrezselyem) )
  • 100 g hagyma
  • 6 szem újbors
  • 8 szem fekete bors
  • 4 db babérlevél
  • 1 nagyobb darab fahéj (ízlés szerint 4 db szegfűszeg)
  • 4 kanál cukor
  • 200 g paradicsompüré
  • 1200 ml víz
  • fűszer
  • 80 g vaj/ laktózmentes diéta esetén elhagyható
  • 1 nagyobb citrom kifacsart leve

6 fő részére:

  • 1200 g marhalapocka
  • 200 g szalonna
  • 800 g gyökérzöldség (sárgarépa, zeller és fehérrépa (petrezselyem) )
  • 150 g hagyma
  • 8 szem újbors
  • 10 szem fekete bors
  • 6 db babérlevél
  • 2 db fahéj (ízlés szerint 6 darab szegfűszeg)
  • 6 kanál cukor
  • 250 g paradicsompüré
  • 1800 ml víz
  • fűszer
  • 100 g vaj/ laktózmentes diéta esetén elhagyható
  • 1 nagyobb citrom kifacsart leve

  1. A húst tűzdelje meg a gyökérzöldség darabjaival, és alaposan fűszerezze (só, bors). 
  2. Kapcsolja be az edényt kézi üzemmódban a barnítás funkcióra. 
  3. Miután az edény kellőképpen felhevült, a húst pirítsa meg minden oldaláról. 
  4. Vegye ki a pirított húst, a helyén pedig pirítsa zsírjára a felkockázott szalonnát. 
  5. Adja hozzá a maradék apróra vágott gyökérzöldséget és hagymát. Süsse aranybarnára. Ízesítse sóval és borssal. 
  6. Karamellizálja a cukrot. Ezután adja hozzá a paradicsompürét és öntse fel vízzel. 
  7. Tegye bele a húst és fedje le. Kapcsolja be 1 órára a nagynyomású főzés programot. 
  8. Ezután vegye ki a húst és a babérleveleket. Keverje össze, adjon hozzá citromlevet és sózzon utána, ha szükséges.
Hovezi+v+rajske+omacce_OS+(2).jpg

Ajánlott termékek


Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent