• Vacsora
  • 26.4.2024

Marhahús és padlizsánpüré

Pyré z hovězího a lilku.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
40 perc
Főzési idő
Főzési idő
150 perc

Összetevők

  • 800 g marhahús, 2 cm-es kockákra vágva
  • 600 g érett paradicsom, apró kockákra vágva
  • 200 g finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 20 cl borjú alaplé
  • 1,5 teáskanál őrölt kömény
  • 3 szál rozmaring
  • 0,5 csokor petrezselyem, apróra vágva
  • 0,5 csokor menta, apróra vágva
  • 8 cl olívaolaj
  • Só és bors
  • 1 kiló padlizsán (kb. 3 padlizsán)
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 liter tej
  • 100 g reszelt kaşar sajt
  • 0,5 teáskanál reszelt szerecsendió
  • Só és bors
  • 1 újhagyma, vékonyan felszeletelve

1. LÉPÉS: Készítse elő a húst. Vágja nagyobb kockákra a paradicsomot.

2. LÉPÉS: Először is szárítsa meg alaposan a húst, teljesen szárazra, majd sózza és borsozza. Melegítse fel a serpenyőt magas hőfokra az olívaolajjal, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítaná a hozzávalókat. Süsse a húst 5-6 percig, amíg minden oldalról aranybarnára pirul.

3. LÉPÉS: A húsdarabokat szedje ki egy tálba, és tegye félre. Csökkentse a hőfokot, és a maradék olajban pirítsa üvegesre a hagymát 2-3 percig. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse tovább 1-2 percig. Adja hozzá felkockázott paradicsomokat, és keverje össze. Öntse hozzá a borjú alaplevet, tegye bele a köményt és a rozmaringot, és forralja 5 percig. Tegye vissza a húst a serpenyőbe a mártással együtt, és ízlés szerint fűszerezze. Amikor minden felforrt, vegye lejjebb a hőfokot, és lefedve főzze kb. másfél-két órán át. Ha szükséges, a főzés során adjon hozzá még egy kis alaplevet vagy vizet.

4. LÉPÉS: Adja hozzá a friss fűszernövényeket (menta és petrezselyem), hogy felfrissítse a mártást, és locsolja meg olívaolajjal.

5. LÉPÉS: Készítse el a padlizsánpürét. Villával szúrja meg a padlizsánok héját, lyukakat ejtve a felszínükön, miközben a padlizsánokat egészben, héjukkal együtt hagyja.

6. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt grill üzemmódban 250 °C-ra.

7. LÉPÉS: Tegye a padlizsánokat egy 28 cm-es serpenyőbe. Tegye a sütőbe, és vegye le az Ingenio fogantyút. Grillezze a padlizsánokat 15-20 percig. A bőrének enyhén meg kell pörkölődnie.

8. LÉPÉS: Közvetlenül azután, hogy kivette a padlizsánokat a sütőből, helyezze egy jeges vízzel és jégkockákkal teli tálba. A bőrének könnyen le kell válnia. A vízben óvatosan hámozza meg a padlizsánokat, hogy ne sérüljön meg a húsuk, és gyakran öblítse le őket. A húst konyhai papírtörlővel óvatosan törölje szárazra, és tegye át egy nagy tálba. Tegye félre, amíg elkészíti a mártást.

9. LÉPÉS: Melegítse fel a kis serpenyőt közepes lángon, és várja meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítja a hozzávalókat. Olvassza fel a vajat. Adja hozzá a lisztet, és habverővel keverje össze. Adja hozzá a tejet, és folyamatos kevergetés mellett sűrítse be krém állagúvá. Szerecsendióval fűszerezze. Adja hozzá a padlizsánt, és 1-2 percig folyamatosan keverje fakanállal. Vegye le a tűzről, adja hozzá a sajtot, majd keverje újra össze.

10. LÉPÉS: Tegye a padlizsánpürét egy tálalótálra. Oszlassa el egyenletesen a húst a pürén. Ízesítse kevés borssal, díszítse apróra vágott újhagymával, és azonnal tálalja.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent