• Ebéd
  • 5.12.2024

Marhahús bulgogi - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

Hovädzie bulgogi.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
5 perc

Összetevők

  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 újhagyma, apróra kockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál gochujang
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 sárgarépa, meghámozva és vékony pálcikákra vágva
  • Őrölt fekete bors
  • 600 g darált marhahús (bélszín, szelet)
  • 400 g főtt jázmin rizs

1. LÉPÉS: Egy edényben keverje össze a szójaszószt, a cukrot, a szezámolajat, a szezámmagot, az újhagymát, a fokhagymát, a gonchujang szószt, a rizsecetet, a sárgarépát és a fekete borsot. Keverje jól össze, amíg a cukor feloldódik.

2. LÉPÉS: Szeletelje fel a marhahúst vékony csíkokra. Adja a darált húst a páchoz, és keverje össze, hogy minden darabot bevonjon. Fedje le szorosan a tálat fóliával vagy egy megfelelő fedővel. Tegye a tálat a hűtőbe, és hagyja pácolódni 12-24 órán át, hogy az ízek átjárják a húst.

3. LÉPÉS: Állítsa az OptiGrillt a grillező állásba. Állítsa az oldalsó termosztátot a 4. állásba. Amint az előmelegítés befejeződött, süsse 5 percig. Süsse több részletben, hogy a hús jól megpiruljon.

4. LÉPÉS: Tálalja a forró darált marhahúst főtt rizstésztával. Díszítheti extra újhagymával, szezámmaggal vagy egy csepp szójaszósszal.

TIPP: Gochujang és rizsecet kapható az ázsiai szupermarketekben vagy a webáruházakban. A gochujang helyettesíthető csilipehellyel és szójaszósszal, a rizsecet pedig rizsborral vagy mirinszósszal.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent