Málnás pillecukor - Masterchef Grande QB813 recept
Adagok száma
10
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
60 perc
Összetevők
Kb. 70 kockához
A pillecukorhoz:
500 g + 35 g kristálycukor
70 g glükóz
15 cl víz
12 nagy
zselatinlap
180 g tojásfehérje
100 g málnapép
Cukorhőmérő
A bevonathoz:
50 g kukoricaliszt
60 g kristálycukor
Áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe. Egy nagy lábasban helyezzük nagy lángra az 500 g porcukrot, a glükózt és a vizet. Közben öntsük a tojásfehérjéket és 35 g cukrot a habverővel felszerelt rozsdamentes acél tálba. Amikor a lábasban lévő szirup hőmérséklete eléri a 110°C-ot, tekerjük a gépet 6-os fokozatra, hogy sima habot kapjunk. Amikor a szirup 130°C-ra melegszik, vegyük le tűzről, majd keverjük bele a szárított zselatinlapokat. Öntsük a keveréket a kemény tojáshabra. Kapcsoljuk a gépet 4-es fokozatra, és lassanként adagoljuk a gyümölcspépet. Várjuk meg, míg eloszlik, és a keverék lehűl, majd kissé megszilárdul. Öntsük a keveréket kivajazott négyszögletes tepsibe, majd hagyjuk a hűtőben állni legalább 1 órán át. Vágjuk kis kockákra a pillecukrot, és forgassuk a porcukros, kukoricakeményítős keverékbe. Hagyjuk rácson megszáradni.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.