• Desszert
  • 10.5.2021

Málnás pillecukor - Masterchef Grande QB813 recept

Digital-RASPBERRY_MARSHMALOW.png
Počet osob
Adagok száma
10
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Nehéz
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
60 perc

Összetevők

Kb. 70 kockához

  • A pillecukorhoz:

  • 500 g + 35 g kristálycukor
  • 70 g glükóz
  • 15 cl víz
  • 12 nagy
  • zselatinlap
  • 180 g tojásfehérje
  • 100 g málnapép
  • Cukorhőmérő

A bevonathoz:

  • 50 g kukoricaliszt
  • 60 g kristálycukor

image.png

Áztassuk a zselatinlapokat hideg vízbe.
Egy nagy lábasban helyezzük nagy lángra az 500 g porcukrot, a glükózt és a vizet.
Közben öntsük a tojásfehérjéket és 35 g cukrot a habverővel felszerelt rozsdamentes acél tálba.
Amikor a lábasban lévő szirup hőmérséklete eléri a 110°C-ot, tekerjük a gépet 6-os fokozatra,
hogy sima habot kapjunk. Amikor a szirup 130°C-ra melegszik,
vegyük le tűzről, majd keverjük bele a szárított zselatinlapokat.
Öntsük a keveréket a kemény tojáshabra.
Kapcsoljuk a gépet 4-es fokozatra, és lassanként adagoljuk a gyümölcspépet.
Várjuk meg, míg eloszlik, és a keverék lehűl, majd kissé megszilárdul.
Öntsük a keveréket kivajazott négyszögletes tepsibe, majd
hagyjuk a hűtőben állni legalább 1 órán át.
Vágjuk kis kockákra a pillecukrot, és forgassuk a porcukros, kukoricakeményítős keverékbe.
Hagyjuk rácson megszáradni.

image.png

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent