Készítsen pesztószószt. Keverje össze a pesto összes hozzávalóját egy tálban. Botmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel keverje simára.
Készítsen rizottót. Hámozza meg a hagymát, és vágja apró kockákra. Szeletelje fel az édesköményt.
Az olívaolaj és a vaj egyharmadát hevítse fel egy serpenyőben. Közepes lángon párolja a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, de nem barnul meg. Adja hozzá a rizst, és keverje össze, hogy bevonja a vaj (1 perc). Öntse a fehérbort a rizsre, és hagyja teljesen redukálódni. Öntse hozzá a zöldségalaplé egyharmadát, és kis lángon, állandóan kevergetve főzze. Folytassa az alaplé hozzáadását, amelyet a rizs fokozatosan felszív, és főzze körülbelül 18 percig. Főzés után a rizsnek kissé al dente-nek kell lennie. Vegye le a tűzről, és lefedve tegye félre.
Öblítse le a lazacot tiszta vízben. Szárítsa meg tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel. Ízesítse a halat egy csipet Fleur de Sel tengeri sóval és borssal.
Melegítsen fel egy 24 cm-es serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt a hozzávalókat megsütnénk. Öntsön olajat a serpenyőbe. Tegye a lazacot a bőrével lefelé. Hagyja 4 percig sülni. A lazacot fordítsa meg, és pirítsa további 3 percig. Ezután csökkentheti a hőmérsékletet.
Melegítse fel a serpenyőt a főtt rizzsel közepes lángon. Adjunk hozzá vizet, és keverjük meg, hogy a rizs megpuhuljon. Adjunk hozzá reszelt parmezán sajtot. Hagyjuk felmelegedni, majd adjuk hozzá a tejszínhabot. Keverjük, amíg enyhén fel nem forr. Adjunk hozzá borsot, és ízesítsük ízlés szerint.
Kanalazza a rizottót tányérokra, és helyezze rá a lazacot. A tetejére tegyen pisztáciás pesztót, és szórja meg zúzott pisztáciával. Azonnal tálalja.
Ajánlott termékek