• Ebéd
  • 6.2.2024

Lazacfilé pisztácia pestóval és rizottóval

Filety z lososa s pistáciovým pestem a rizotem.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
25 perc
Főzési idő
Főzési idő
30 perc

Összetevők

  • 25 g hámozott, pörkölt, nem sózott pisztácia
  • 0,5 citrom (leve)
  • 1 gerezd hámozott fokhagyma
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 0,75 petrezselyem csomó
  • 0,5 ág zöld koriander
  • 250 ml víz
  • 75 ml olívaolaj
  • 4 lazacfilé (150 g egyenként)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 1 kis fehérhagyma
  • 100 g édeskömény
  • 20 g vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 200 g Arborio rizs
  • 100 ml fehérbor
  • 600 ml zöldségalaplé
  • 60 g frissen reszelt parmezán
  • 100 ml víz
  • 200 g tejszín
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • Só, bors
  • 40 g zúzott pisztácia

Készítsen pesztószószt. Keverje össze a pesto összes hozzávalóját egy tálban. Botmixerrel vagy hagyományos turmixgéppel keverje simára.

Készítsen rizottót. Hámozza meg a hagymát, és vágja apró kockákra. Szeletelje fel az édesköményt.

Az olívaolaj és a vaj egyharmadát hevítse fel egy serpenyőben. Közepes lángon párolja a hagymát, amíg áttetsző nem lesz, de nem barnul meg. Adja hozzá a rizst, és keverje össze, hogy bevonja a vaj (1 perc). Öntse a fehérbort a rizsre, és hagyja teljesen redukálódni. Öntse hozzá a zöldségalaplé egyharmadát, és kis lángon, állandóan kevergetve főzze. Folytassa az alaplé hozzáadását, amelyet a rizs fokozatosan felszív, és főzze körülbelül 18 percig. Főzés után a rizsnek kissé al dente-nek kell lennie. Vegye le a tűzről, és lefedve tegye félre.

Öblítse le a lazacot tiszta vízben. Szárítsa meg tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel. Ízesítse a halat egy csipet Fleur de Sel tengeri sóval és borssal.

Melegítsen fel egy 24 cm-es serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt a hozzávalókat megsütnénk. Öntsön olajat a serpenyőbe. Tegye a lazacot a bőrével lefelé. Hagyja 4 percig sülni. A lazacot fordítsa meg, és pirítsa további 3 percig. Ezután csökkentheti a hőmérsékletet.

Melegítse fel a serpenyőt a főtt rizzsel közepes lángon. Adjunk hozzá vizet, és keverjük meg, hogy a rizs megpuhuljon. Adjunk hozzá reszelt parmezán sajtot. Hagyjuk felmelegedni, majd adjuk hozzá a tejszínhabot. Keverjük, amíg enyhén fel nem forr. Adjunk hozzá borsot, és ízesítsük ízlés szerint.

Kanalazza a rizottót tányérokra, és helyezze rá a lazacot. A tetejére tegyen pisztáciás pesztót, és szórja meg zúzott pisztáciával. Azonnal tálalja.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent