• Ebéd
  • 27.11.2023

Lazacfilé mandulás morzsában - Havas Dóra karácsonyi receptje #TefalTeliReceptek

3 (3x)
Lazac_Tefal.JPG
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 3 evőkanál vaj
  • 3 dkg panko morzsa
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 1 teáskanál mustár
  • ½ teáskanál só
  • 2 evőkanál friss kapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 40 dkg lazac filé
  • só, bors
  • 1 bio citrom

A recept eljárása:

A vajat felolvasztjuk és átöntjük egy nagy keverőtálba.

Hozzáadjuk a morzsát, a szeletelt mandulát, összekeverjük, majd mustárral, sóval, finomra vágott kaporral és egy kevés ciromlével ízesítjük.

A lazacot szárazra töröljük egy papírtörlővel, mindkét oldalán enyhén sózzuk, és rányomkodjuk a fűszeres morzsát.

Az Optigrill 4in1 sütőtepsijébe helyezzük és 25 perc alatt készre sütjük.

Ezután szétnyitjuk a grillt és a citromszeleteke is meggrillezzük rajta, majd ezeket a lazacra fektetjük és azonnal tálaljuk.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent