• Ebéd
  • 9.12.2024

Lasagne leves - Tefal Cook4Me+ multifunkciós elektromos kukta

Lasagnová polievka.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
2 perc
Főzési idő
Főzési idő
23 perc

Összetevők

  • 2 db közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Olaj
  • 500 g darált hús (marhahús vagy keverék)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 140 g paradicsomszósz
  • 800 ml zúzott paradicsom
  • 800 ml víz vagy húsleves alaplé
  • 8 szelet lasagne
  • 100 g parmezán
  • Bors
  • Kanálnyi oregánó
  • Egy teáskanál szerecsendió

1. LÉPÉS: Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: A hagymát kockázza fel, a fokhagymát hámozza meg.

3. LÉPÉS: A hagymát az olajban pirítsa aranybarnára, adja hozzá a fokhagymát és párolja meg.

4. LÉPÉS: Adja hozzá a húst a fazékhoz, nyomkodja szét fakanállal, és időnként megkeverve párolja meg.

5. LÉPÉS: A húst sózza, ízlés szerint borsozza, adjon hozzá egy evőkanál oregánót és egy teáskanál szerecsendiót. Keverje meg és süsse rövid ideig.

6. LÉPÉS: Tegye a paradicsompürét a lábasba, keverje össze, öntse hozzá a zúzott paradicsomot és a vizet. Rövid ideig forralja.

7. LÉPÉS: Adja hozzá a nagyobb darabokra tört tésztát és a tejszínt, és főzze tovább időnként megkeverve, amíg a tészta megpuhul.

TIP: A leveshez adhat egy kanál friss gervais sajtot vagy reszelt parmezánt.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent