• Ebéd
  • 17.4.2025

Kuszkusz Royale - Tefal Ingenio 2024

Královský kuskus.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
30 perc
Főzési idő
Főzési idő
75 perc

Összetevők

  • 400 g finom kuszkusz búzadara
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 darab báránynyak, felszeletelve
  • 2 csirkecomb, kettévágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál ras el hanout
  • 1 teáskanál köménymag
  • 0,25 teáskanál sáfrány vagy kurkuma
  • 100 g csicseriborsó, előző nap beáztatva
  • 1 doboz hámozott és feldarabolt paradicsom
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 4 merguez kolbász
  • 2 petrezselyem gyökér, negyedelve
  • 1 nagy sárgarépa, meghámozva és julienre vágva
  • 1 nagy cukkini, julienre vágva
  • Só és bors
  • Harissza

1. LÉPÉS: Hevítsük fel a 20 cm átmérőjű serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat és a báránynyak darabokat, majd minden oldalról pirítsuk meg.

3. LÉPÉS: Ha a báránynyak darabok aranybarnára pirultak, adjuk hozzá a csirkedarabokat, és pirítsuk meg ezeket is.

4. LÉPÉS: Ezután adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsuk 1 percig.

5. LÉPÉS: Megszórjuk a ras el hanouttal, a köménnyel és a sáfránnyal (vagy kurkumával), majd összekeverjük, hogy a húst bevonja.

6. LÉPÉS: Adja hozzá a csicseriborsót és a paradicsomkonzervet, majd öntse hozzá a húslevest, amíg minden hozzávalót ellep. Forraljuk fel.

7. LÉPÉS: Csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és pároljuk körülbelül 40 percig, amíg a hús megpuhul.

8. LÉPÉS: Közben készítsük el a búzadarát, és öntsük egy sekély tálba. Keverjük össze 2 evőkanál olívaolajjal, majd forgassuk meg a búzadarát kéz között, hogy egyenletesen bevonjuk az olajjal.

9. LÉPÉS: 40 perc elteltével tegyük a serpenyőbe a merguez kolbászt, a fehérrépát és a sárgarépát, és főzzük 15 percig.

10. LÉPÉS: Amikor a hús és a zöldségek már majdnem megfőttek, hozzáadjuk a cukkinit, fűszerezzük, és további 10 percig pároljuk.

11. LÉPÉS: Adjuk a forró húsalaplevet a búzadarához, amíg ellepi. Fedjük le az edényt fóliával, és pihentessük 10 percig, hogy a búzadara megduzzadjon.

12. LÉPÉS: Törjük össze a búzadarát villával vagy az ujjainkkal, hogy szétváljanak a szemek.

13. LÉPÉS: Tálaljuk a húst és a zöldségeket búzadarás ágyon, meglocsolva a húslevessel és csicseriborsóval díszítve. Harissa mártással tálaljuk.

TIPP: Ha vegetáriánus kuszkuszt szeretnénk, a hús különféle extra zöldségekkel, például paprikával, padlizsánnal vagy lóbabbal is helyettesíthető. Édes, ropogós ízű szultana mazsolával vagy pirított mandulával is ízesíthetjük. Adhatunk ehhez egy kis friss koriandert is.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent