• Desszert
  • 26.4.2024

Künefe

Künefe.jpg
Počet osob
Adagok száma
6
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
45 perc

Összetevők

  • 400 g porcukor
  • 40 cl víz
  • 1 citrom (héj és lé)
  • 1 fahéjrúd
  • 400 g kadaif angyalhaj (1 csomag)
  • 200 g olvasztott vaj
  • 300 g sótlan és villával puhított mozzarella
  • 40 g zúzott pisztácia

1. LÉPÉS: Kezdje a szirup elkészítésével: forralja fel a vizet és a fehér cukrot egy lábasban egy citrom levével és héjával, valamint egy fahéjrúddal. Miután felforrt, főzze további 5 percig. Ezután vegye le a szirupot a tűzről, és hagyja kihűlni.

2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.

3. LÉPÉS: Vajazzon ki egy 28 cm átmérőjű tepsit.

4. LÉPÉS: Sodorja meg a kadaïf szálakat óvatosan az ujjaival, hogy finomítsa őket. Keverje össze a kadaïfot az olvasztott vajjal egy tálban. A keverék felét egyenletesen oszlassa el a tepsiben.

5. LÉPÉS: A sajtot kenje a vajjal kikent kadaifrétegre . Fedje be a maradék kadaïffal, és nyomja le a tenyerével.

6. LÉPÉS: Tegye a serpenyőt a sütőbe, és vegye le a fogantyút, amennyiben Ingenio serpenyőt használ.

7. LÉPÉS: Süsse a künefét 40 percig 200°C-on, amíg szép aranyszínű nem lesz.

8. LÉPÉS: Vegye ki a künefe-t a sütőből, és még forrón csorgassa rá egyenletesen a kihűlt szirupot. Hagyja állni 5-6 percig, hogy a szirup felszívódjon.

9. LÉPÉS: Szórja meg a darált pisztáciával, és tálalja a künefét melegen.

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent