1. LÉPÉS: Kezdje a szirup elkészítésével: forralja fel a vizet és a fehér cukrot egy lábasban egy citrom levével és héjával, valamint egy fahéjrúddal. Miután felforrt, főzze további 5 percig. Ezután vegye le a szirupot a tűzről, és hagyja kihűlni.
2. LÉPÉS: Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
3. LÉPÉS: Vajazzon ki egy 28 cm átmérőjű tepsit.
4. LÉPÉS: Sodorja meg a kadaïf szálakat óvatosan az ujjaival, hogy finomítsa őket. Keverje össze a kadaïfot az olvasztott vajjal egy tálban. A keverék felét egyenletesen oszlassa el a tepsiben.
5. LÉPÉS: A sajtot kenje a vajjal kikent kadaifrétegre . Fedje be a maradék kadaïffal, és nyomja le a tenyerével.
6. LÉPÉS: Tegye a serpenyőt a sütőbe, és vegye le a fogantyút, amennyiben Ingenio serpenyőt használ.
7. LÉPÉS: Süsse a künefét 40 percig 200°C-on, amíg szép aranyszínű nem lesz.
8. LÉPÉS: Vegye ki a künefe-t a sütőből, és még forrón csorgassa rá egyenletesen a kihűlt szirupot. Hagyja állni 5-6 percig, hogy a szirup felszívódjon.
9. LÉPÉS: Szórja meg a darált pisztáciával, és tálalja a künefét melegen.