Hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk hasábokra.
A felszeletelt burgonyát tegyük egy tálba, és öntsük fel hideg vízzel.
Tegyük félre 30 percre.
Hagyjuk lecsöpögni, majd konyhai papírtörlővel alaposan szárítsuk meg.
Helyezzük a sült krumplit az Easy Fry készülékben egy szabványos sütőlemezre, és indítsuk el a SÜLTBURGONYA programot 15 percig. Félidőben forgassuk meg a sültburgonyát.
Közben tegyük a cheddar sajtot és a tejet egy kis lábasba. Közepes lángon, habverővel kevergetve melegítsük fel. Ha a szósz túl sűrű, adjunk hozzá egy kis tejet.
Egy kis tálban keverjük össze a vegán majonézt és a srirachát, amíg sima nem lesz és jól össze nem keveredik.
Ha a sültburgonya elkészült, tegyük ki egy tányérra. Szórjuk meg kimcshivel, apróra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
Tegyük a fűszerezett majonézt és a cheddar mártást kis tálkákba.
Jegyzet:
A kimcshi egy hagyományos koreai étel, amelyet chilipaprikából és laktofermentált zöldségekből készítenek. Ázsiai szupermarketekben kapható. Ehhez a recepthez használhatunk nem vegán termékeket: tejet, tojásos majonézt, tetszés szerinti sajtot, roquefort-t, reblochont vagy főzőtejszínt.