• Ebéd
  • 5.12.2024

Koreai stílusú sertésborda - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

Bravčové rebierka na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

  • 1 kg sertésborda
  • 15 cl víz
  • 20 cl szójaszósz
  • 6 cl rizsecet
  • 4 evőkanál folyékony méz
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 evőkanál apróra vágott gyömbér
  • 1 kis hagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál gochujang

1. LÉPÉS: Egy késsel vágja a bordákat a csontok mentén darabokra. Tegye a bordadarabokat egy nagy edénybe.

2. LÉPÉS: Egy másik kis tálban keverje össze a vizet, a szójaszószt, a rizsecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért, az apróra vágott hagymát és a gochujang pasztát. Öntse a mártást a bordákra, ügyelve arra, hogy jól bevonja őket. Fedje le az edényt fóliával, és hagyja pácolódni a hűtőben 2 órán át.

3. LÉPÉS: Vegye ki a bordákat a hűtőből, csepegtesse le, és tegye félre a pácot.

4. LÉPÉS: Kapcsolja be az OptiGrillt, válassza ki a „Sertéshús” programot, és nyomja meg az OK gombot. Miután előmelegítette, tegye a bordadarabokat a grillre, és zárja le. Süsse, amíg a jelzőfény pirosra nem vált.

5. LÉPÉS: Közben öntse a félretett páclevet egy kis lábasba, és közepes lángon párolja addig, amíg kissé besűrűsödik.

6. LÉPÉS: Tálalja a grillezett bordákat a mártással körítve.

TIPP: Tálalja rizzsel, szezámmaggal és friss korianderrel. A bordákat két részletben is megsütheti. A gochujang kapható ázsiai szupermarketekben vagy webáruházakban. A gochujang helyettesíthető csilipehellyel és szójaszósszal.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent