• Ebéd
  • 5.12.2024

Koreai stílusú csirkeszárnyak - az Optigrill Elite XL-hez készült recept

Kuracie krídelká na kórejský spôsob.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
0 perc

Összetevők

  • 20 darab csirkeszárny
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál aprított fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál gochujang
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál folyékony méz
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál fokhagymapaszta
  • 1 evőkanál gyömbérpaszta
  • 0,5 citrom (lé)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál piros csilipehely
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál szeletelt újhagyma

1. LÉPÉS: Készítse elő a csirkeszárnyakat egy nagy edénybe helyezve. Tegye a szezámolajat, a rizsecetet, az őrölt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot egy tálba. Ezeket az összetevőket jól keverje össze a pác elkészítéséhez. Ezután öntse a pácot a csirkeszárnyakra, és ellenőrizze, hogy jól bevonta őket. Hagyja pácolódni 15 percig, hogy az ízek átjárják a húst.

2. LÉPÉS: Amíg pihen, készítse el a mártást. Egy tálban keverje össze a gochujangot, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a szezámolajat, a fokhagymapasztát, a gyömbérpasztát, a citromlevet, a sót és a pirospaprikapelyhet. Turmixolja, amíg a mártás sima nem lesz.

3. LÉPÉS: Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza a „Csirke” programot, és nyomja meg az OK gombot. Amikor előmelegedett, adja hozzá a csirkeszárnyakat. Süsse, amíg a jelzőfény pirosra nem vált. Ha szükséges, ismételje meg ezt a folyamatot.

4. LÉPÉS: Amikor a csirkeszárnyak megfőttek, öntse le őket az elkészített mártással, és forgasson át minden egyes darabot.

5. LÉPÉS: A körethez tálalás előtt szórja meg a csirkeszárnyakat szezámmaggal és szeletelt újhagymával.

TIPP: Ha még intenzívebb ízt szeretne elérni, a csirkeszárnyakat a pácban a hűtőszekrényben több órán át vagy akár egy éjszakán át is pácolhatja. Csak ellenőrizze, hogy lefedte őket, és főzés előtt melegítse vissza szobahőmérsékletre. Ez lehetővé teszi, hogy az ízek behatoljanak a húsba, és ellenállhatatlanul ízletesek legyenek a csirkeszárnyak. A gochujang kapható ázsiai szupermarketekben vagy webáruházakban. A gochujang helyettesíthető csilipehellyel és szójaszósszal.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent