• Ebéd
  • 5.12.2024

Koreai rizskása - Tefal Cook4Me+ multifunkciós elektromos kukta

korejská kaše.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
25 perc

Összetevők

  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 100 g sárgarépa, apró kockákra vágva
  • 100 g apróra vágott hagyma
  • 80 cl víz
  • 1 zöldségleves kocka
  • 180 g kerekszemű rizs (desszert- vagy rizottó rizs), 3-szor átmosva
  • 4 felvert tojás
  • Só, bors
  • 4 evőkanál apróra vágott metélőhagyma

1. LÉPÉS: Készítse elő a hozzávalókat.

2. LÉPÉS: Vágja fel a hagymát.

3. LÉPÉS: Tegye a szezámolajat, a sárgarépát, a hagymát és a rizst a tálba.

4. LÉPÉS: Pirítsa 2 percig.

5. LÉPÉS: Adja hozzá a többi hozzávalót a tojás és a metélőhagyma kivételével.

6. LÉPÉS: Főzze 23 percig.

7. LÉPÉS: A főzési idő végén adja hozzá a tojásokat, és keverje jól össze. Szórja meg metélőhagymával.

TIPP: Kimchivel kísérheti a rizskását. A víz mennyiségét és a főzési időt a rizs márkája szerint állítsa be. Hagyományosan ez a kása ragasztott rizsből készül. Ez a rizs ragadós szerkezetű és magas keményítőtartalmú, ami hozzájárul a kása krémes állagához. Ázsiai szupermarketekben kapható. Alternatív megoldásként rövid szemű rizs is használható.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent