• Ebéd
  • 29.8.2025

Korall vörös lencse dahl - Tefal Ingenio

Korálově červená čočka dahl.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
33 perc

Összetevők

  • 2 édesburgonya
  • 1 hagyma
  • 10 g friss gyömbér
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 2 teáskanál garam masala
  • 100 g paradicsompüré
  • 60 cl víz
  • 1 zöldségleves kocka
  • 400 g vörös lencse
  • 50 cl kókusztej
  • 200 g friss spenót
  • 1 teáskanál koriandermag
  • Friss gránátalma

1. LÉPÉS: Az édesburgonyát meghámozzuk, és 2 cm-es kockákra vágjuk, majd tegyük félre. A hagymát és a gyömbért apróra vágjuk.

2. LÉPÉS: Melegítsünk fel egy kis serpenyőt közepes lángon, és várjuk meg, amíg a Thermo-Signal teljesen pirosra vált, mielőtt megpirítjuk a hozzávalókat. A hagymát és a gyömbért az olajban 3 percig pároljuk. Adjuk hozzá a fűszereket, a paradicsompürét és a vizet a leveskockával együtt. Adjuk hozzá a lencsét és az édesburgonyát, keverjük össze, és közepes lángon pároljuk 20 percig.

3. LÉPÉS: Adjuk hozzá a tejet és a spenótot, fedjük le, és közepes lángon főzzük még 10 percig.

4. LÉPÉS: Basmati rizzsel, koriandermaggal és friss gránátalmával tálaljuk.

TIP: Használjunk kókuszolajat az ízek fokozásához, és a dahlhoz tálaljunk házi készítésű naanokat.

A receptet a My Tefal alkalmazásban találod

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent