• Ebéd
  • 28.7.2021

Kókusztejes grillezett csirkecomb - Havas Dóra nyári menüje

4F9A0863.jpg
Počet osob
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
Főzési idő
10 perc

Összetevők

  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrű kókusztejszín
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 2 evőkanál frissen facsart lime lé
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanáll só
  • ½ kg csirkecomb filé
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • friss koriander és lime a tálaláshoz

Egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított gyömbért, fokhagymát a kókusztejszínnel,
chiliszósszal, a mézzel, a sóval és a lime levével.
Beleforgatjuk a csirkecomb filéket és legalább fél-, de akár 6 órát pácoljuk.
Sütés előtt kivesszük a pácból a húst, kevés olajjal meglocsoljuk és közepesen forró grillen kisütjük.


4F9A0853.jpg

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent