Kókusztejes grillezett csirkecomb - Havas Dóra nyári menüje
Adagok száma
4
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
15 perc
Főzési idő
10 perc
Összetevők
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
4 gerezd fokhagyma
2 dl sűrű kókusztejszín
1 evőkanál chiliszósz
2 evőkanál frissen facsart lime lé
1 evőkanál méz
2 teáskanáll só
½ kg csirkecomb filé
2-3 evőkanál étolaj
friss koriander és lime a tálaláshoz
Egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított gyömbért, fokhagymát a kókusztejszínnel, chiliszósszal, a mézzel, a sóval és a lime levével. Beleforgatjuk a csirkecomb filéket és legalább fél-, de akár 6 órát pácoljuk. Sütés előtt kivesszük a pácból a húst, kevés olajjal meglocsoljuk és közepesen forró grillen kisütjük.
Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Az oldal használatával Ön elfogadja, hogy olyan cookie-kat használunk, amelyekkel mérni tudjuk az oldal látogatottságát, az Ön érdeklődési köréhez illeszkedő tartalmakat és hirdetéseket jeleníthetünk meg, továbbá megoszthatjuk a tartalmat a közösségi hálózatokon.