• Ebéd
  • 6.2.2024

Királyrák és linguine tészta mozzarella burratával

kreveta linguine.jpg
Počet osob
Adagok száma
2
Nehézségi fok
Nehézségi fok
Könnyű
Előkészítés
Előkészítés
20 perc
Főzési idő
Főzési idő
60 perc

Összetevők

  • 10 királyrák
  • 30 g sovány tejföl
  • 400 g linguine tészta
  • Olívaolaj
  • 1 golyó burrata sajt (200 g)
  • 0,5 köteg bazsalikom
  • Só, bors
  • 6 királyrák héja és feje
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 hagyma
  • 2 zellerszár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 g paradicsompüré
  • 2 evőkanál konyak
  • 10 szem bors
  • 1 marék jégkocka
  • Olívaolaj

Készítse el a garnélarák bisque-et. Hámozza meg az összes garnélarákot 4 kivételével, a fejüket és a farkukat hagyja rajta. A kagylóhéjakat és a fejeket tegye félre a bisque leveshez.

Hámozza meg a fokhagymát, vágja félbe a hagymát és a mogyoróhagymát a héjával együtt, és párolja meg az egészet egy serpenyőben olaj és vaj nélkül.

Melegítsen fel egy serpenyőt, és várjon, amíg a Thermo-Signal kijelzője teljesen pirosra vált, mielőtt a hozzávalókat megsütné. A héjakat és a fejeket süsse meg az olajban, és egy fakanállal törje össze őket a lehető legjobban. Adja hozzá a pirított hagymát és mogyoróhagymát, a zellert, a fokhagymát és a borsszemeket. Hagyja megpirulni, majd konyakkal flambírozza, és hagyja, hogy a lángok maguktól kialudjanak. Adja hozzá jégkockákat.

Keverje át, és egy spatulával kaparja fel a serpenyő alját, hogy a főzőlevek felszabaduljanak. Öntse fel vízzel. Adja hozzá a paradicsompürét, fedje le, és főzze kis lángon 40 percig.

Szűrje át a levest egy szitán vagy szűrőn. Öntse egy nagy, magas falú serpenyőbe, és hagyja egy kicsit elforrni.

Készítsen tésztát. Forralja fel a vizet egy nagy fazékban, és sózza meg. Tegye bele a tésztát, és főzze a csomagoláson feltüntetett idő feléig.

Ezzel egyidejűleg hevítsen fel egy tapadásmentes serpenyőt egy csepp olívaolajjal. A garnélarákot enyhén sózza és borsozza, majd nagy lángon süsse meg. Keverés nélkül egyszer fordítsa meg őket, hogy a lé ne folyjon ki. Tegyen félre 4 egész garnélarákot. A fennmaradó rákokat vágja 2 vagy 3 darabra.

Öntse fel a serpenyő tartalmát egy merőkanál bisque-levessel. Adja hozzá a tésztát a besűrített bisque-hez. Adja hozzá a garnélarákdarabokat. A tetejére tegyen egész garnélarákot. Szórja meg apróra vágott bazsalikommal és burrata-darabkákkal.

Ajánlott termékek

Tudna segíteni nekünk a honlapon?

Weboldalunk fejlesztése érdekében sütiket kell tárolnunk látogatóinkról.
Mindent kikapcsolni
Engedélyezzen mindent